Secretul pe care Elon Musk nu vrea ca lumea să îl știe. Iată din ce face, de fapt, Tesla profit

01.02.2021
Secretul pe care Elon Musk nu vrea ca lumea să îl știe. Iată din ce face, de fapt, Tesla profit
Foto: Shutterstock

Compania Tesla, condusă de antreprenorul Elon Musk, este o entitate profitabilă, dar nu din vânzarea de automobile electrice.

Unsprezece state americane le cer producătorilor auto să vândă un anumit procent de vehicule cu emisii zero în fiecare an, până în 2025. Dacă nu pot face asta, constructorii sunt nevoiți să cumpere „credite de reglementare” de la o companie auto care produce astfel de automobile, precum Tesla.

În ultimii cinci ani, compania lui Elon Musk a încasat 3,3 miliarde de dolari de la alte companii din piața auto. Mai mult de jumătate din sumă a fost încasată anul trecut.

Tesla a consemnat un profit net de 721 milioane de dolari în 2020. Fără creditele primite de la entități rivale, compania ar fi consemnat pierderi nete anul trecut.

Tesla, o companie mereu controversată

Deși este admirată de foarte mulți oameni, compania lui Elon Musk are și o mulțime de critici. „Acești oameni pierd bani din vânzarea de mașini. Fac bani din vânzarea de credite. Iar creditele dispar”, a declarat Gordon Johnson, analist la firma GLJ Research, care crede că acțiunile Tesla vor scădea din acest motiv.

Directorul financiar al Tesla, Zachary Kirkhorn, a anunțat că firma nu își bazează strategia de viitor pe aceste credite, care vor dispărea în 2025. „Pe termen lung, vânzarea de credite nu va fi o parte materială din afacerea noastră”, a spus el, citat de CNN Business.

Susținătorii companiei spun că aceasta va deveni din ce în ce mai profitabilă, deoarece se face trecerea spre un viitor electric în industria auto, iar trendul este ireversibil. Optimismul lor a propulsat valoarea unei acțiuni TSLA cu 743% în 2020 și a cimentat poziția companiei pe primul loc în topul celor mai valoroși constructori auto din lume.

CITEȘTE ȘI:

Autoritățile SUA investighează manșa de pe noile Tesla Model S. Ar putea pune pasagerii în pericol

Tesla și rachetele nu mai sunt prioritățile. Afacerea pe care se concentrează acum antreprenorul Elon Musk

Marii beneficiari, puțin cunoscuți, ai succesului Tesla. Organizații care își pot îmbogăți investitorii datorită companiei lui Elon Musk

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult