Şi Audi va lansa vehicule care se conduc singure. Tehnologia este testată pe drumurile publice

Şi Audi va lansa vehicule care se conduc singure. Tehnologia este testată pe drumurile publice

Dintre brandurile auto de lux, Audi a fost cel mai prompt în includerea de tehnologii pentru conducerea semi-autonomă a vehiculelor. Însă producătorul german a ezitat cu introducerea sistemelor de condus complet autonome, în parte şi datorită legislaţiei europene mai puţin permisive.

Luminar + Audi’s Autonomous Intelligent Driving from Luminar on Vimeo.

 

Potrivit dezvăluirilor făcute de unul dintre partenerii Volkswagen Group, compania care deţine brandul Audi, primele maşini Audi capabile să navigheze drumurile publice în mod complet autonom vor fi disponibile până în anul 2021. Compania s-a angajat deja să investească 14 miliarde de euro în dezvoltarea de vehicule electrice şi a tehnologiilor pentru condus autonom, programul urmând să se deruleze până în anul 2023. Mare parte din activitatea de cercetare se  va desfăşura la centrul Autonomous Intelligent Driving (AID) din Munchen, o subsidiară Audi.

Fondat în urmă cu un an şi jumătate, grupul AID are în spate 150 de angajaţi înalt calificaţi şi o flotă de 12 vehicule folosite pentru testarea tehnologiilor de condus autonom pe drumurile publice. Deocamdată, acesta sunt modele VW Golf hatchback, însă tehnologiile dezvoltate de la zero vor folosi tuturor modelelor de vehicule dezvoltate de Volkswagen Group.

Deocamdată, tehnologiile pregătite de Audi nu sunt la fel de avansate ca sistemele pentru condus autonom folosite de Tesla sau Google/Alphabet. Pentru început, primele vehicule Audi complet autonome vor funcţiona în cadrul unui serviciu de robo-taxi, în care clienţii doar aleg destinaţia dorită iar vehiculului fără şofer îi va transporta pe întreaga distanţă fără intervenţie umană.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult