Sony prezintă Vision S, un EV care atinge 100 km/h în 4,6 secunde

12.01.2021
Sony prezintă Vision S, un EV care atinge 100 km/h în 4,6 secunde
foto: Sony

Sony a prezentat la CES 2021 prototipul unui automobil electric de creaţie proprie. Vision S vine înțesat cu tehnologii ultramoderne și poate atinge 100 km/h în 4,6 secunde.

Deocamdată, Sony nu devine producător auto, compania folosind prototipul Vision-S ca platformă demonstrativă pentru tehnologii pe care încearcă să le vândă marilor jucători din industrie. Cu design foarte atrăgător, care îmbină trăsături împrumutate direct de la maşini electrice foarte populare livrate de Tesla şi Porche, prima maşină electrică semnată de Sony va intra în istorie ca un exerciţiu de imaginaţie, menit să arate ce poate oferi Sony pentru industria auto.

Având în vedere situaţia financiară oarecum delicată în care se regăseşte compania, este greu de spus dacă Vision-S va intra vreodată în producţie ca şi produs de sine stătător. Cel mai probabil, Sony va monetiza licențiind tehnologiile dezvoltate altor producători auto.

Totuşi, chiar şi la stadiul de prototip unicat, maşina electrică prezentată de Sony funcţionează şi chiar vine cu un set de specificaţii interesante: propulsie asistată cu patru motoare capabile să ofere acceleraţie 0-100 km/h în 4.6 secunde, respectiv o autonomie de 240 Km.

Susținând viabilitatea tehnologiilor dezvoltate, Sony a dus prototipul Vision-S pe drumurile publice din Austria, dar și pe circuit.

Sony Vision S

Vision-S vine cu o listă lungă de dotări care au legătură cu partea de divertisment şi interfaţa oferită utilizatorului. Fără loc pentru airbag-uri, bordul maşinii acomodează nu mai puţin de 5 ecrane, acoperind întreaga distanţă dintre portierele stânga-dreapta. Atât ecranul din mijloc, cât şi cel din faţa scaunului pasagerului sunt ecrane tactile, şoferul şi pasagerul din dreapta putând accesa prin acestea toate controalele media ale maşinii.

Sony Vision S

Un trackpad separat se extinde de pe consola centrală, acesta putând fi folosit ca metodă alternativă de interacţiune cu meniurile afişate pe ecrane, suportând inclusiv gesturi multitouch. De asemenea, este locul în care şoferul şi pasagerul pot schimba setările de climatizare ale maşinii.

De asemenea, maşina foloseşte senzori de imagine Sony pentru a echipa camerele cu vedere laterală care ocupă locul oglinzilor tradiţionale. Per total, Vision-S are mai mult de 10 senzori de imagine Sony încorporaţi în întregul vehicul, alături de o mulţime de alţi senzori precum LIDAR, radare şi ultrasunete, deservind funcţia de conducere autonomă.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult