Sony și Honda vor dezvolta împreună mașini electrice. Primul model este programat pentru 2025

06.03.2022
Sony și Honda vor dezvolta împreună mașini electrice. Primul model este programat pentru 2025

Sony și-a anunțat încă din 2021 ambițiile în domeniul mașinilor electrice, însă la momentul respectiv, acestea erau doar pentru a oferi soluții punctuale pentru parteneri. În 2022, compania japoneză a anunțat la CES că dorește să dezvolte propriile mașini, iar acum se pare că a găsit și un partener. Sony, alături de Honda, au anunțat semnarea unui memorandum de înțelegere, prin care cele două companii japoneze se angajează să dezvolte împreună mașini electrice.

Sony și Honda vor pune bazele unui nou brand de mașini electrice

Cele două companii au anunțat parteneriatul acum, însă planurile nu sunt 100% finalizate. Momentan, Sony și Honda vor pune în 2022 bazele unui brand comun, iar proiecțiile sunt ca până în 2025 să aducă pe piață prima mașină electrică sub noul brand.

Conform informațiilor disponibile în prezent, Honda se va ocupa de design, producție și lansarea primului model, în timp ce Sony se va ocupa de sistemul de servicii mobile. Astfel, Sony va fi compania responsabilă pentru un sistem avansat de infotainment, conectivitatea wireless și senzorii instalați pe mașină.

Acest parteneriat ar putea accelera dezvoltarea de mașini electrice și sub sigla Honda, întrucât compania nu a lansat până în prezent decât un singur model în Europa: modelul Honda E:

„Deși Sony și Honda sunt companii care împărtășesc multe similarități istorice și culturale, zonele noastre de expertiză sunt foarte diferite. Astfel, cred că această alianță care aduce împreună avantajele celor două companii oferă posibilități mărețe pentru viitorul mobilității.” A declarat CEO-ul Honda Toshihiro Mibe.

Astfel, odată cu acest parteneriat, probabil că planurile pentru lansarea unei noi companii auto, Sony Mobility, vor fi anulate. Tehnologiile Sony în domeniul mașinilor electrice au fost demonstrate la CES 2021 și 2022 prin conceptele Vision-S EV și Vision-S 02.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult