Statul european care a descoperit suficient Litiu pentru 400 milioane de automobile electrice

04.05.2021
Statul european care a descoperit suficient Litiu pentru 400 milioane de automobile electrice
Foto: Profimedia Images

Dacă în ultimul secol principala resursă din domeniul transporturilor a fost petrolul, acum a venit rândul mineralelor, precul Litiul, folosit în industria automobilelor electrice, să fie la mare căutare.

Germania a anunțat că a descoperit rezerve semnificative sub fluviul Rin. Acestea sunt suficiente pentru construcția de baterii pentru 400 de milioane de automobile electrice, potrivit estimărilor.

Elementul se găsește la mare adâncime, iar extragerea lui va reduce dependența țării și a Europei de Litiul importat din alte zone, precum Asia, Australia sau America de Sud.

Companiile auto din Europa, precum Volkswagen și Renault, au început deja să ia în serios reciclarea bateriilor uzate, pentru a extrage din ele elementele valoroase, precum nichelul, cobaltul și litiul.

Exploatarea zăcământului de Litiu ar putea fi dificilă

Litiul este un element cheie în producția de baterii pentru automobile electrice. Chiar și cele mai noi tehnologii se bazează pe acest element. „Nu poți avea mașini electrice fără baterii și nu poți avea baterii fără litiu”, a declarat Keith Phillips, CEO-ul Piedmont Lithium, o companie din domeniu.

Autoritățile din Germania se tem, însă, că localnicii din zona zăcământului nu vor fi de acord cu operațiunile miniere din zonă.

Totuși, Vulcan Energy Resources, o firmă australiană care va extrage elementul în Germania, a anunțat că a găsit o metodă prin care poate produce Litiu fără a polua mediul înconjurător.

Sursa: SlashGear

Citește și: Aliatul găsit de companiile petroliere în încercarea de a încetini adopția mașinilor electrice

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult