Studiu: Care sunt șoferi mai siguri, utilizatorii de iPhone sau Android?

05.05.2022
Studiu: Care sunt șoferi mai siguri, utilizatorii de iPhone sau Android?
Foto: Profimedia Images

Utilizatorii de smartphone-uri cu sistem de operare Android sunt șoferi mai siguri decât cei care folosesc dispozitive iPhone, potrivit unui nou studiu.

Cercetarea a fost realizată de Jerry, o platformă care permite compararea de oferte de asigurări.

Pentru acest proiect au fost analizate obiceiurile a 20.000 de șoferi din SUA, care au parcurs împreună 13 milioane de kilometri. Rezultatele au fost împărțite în șase categorii: condus în siguranță, conducere neatentă, viteză, viraje, accelerație și frânare.

Posesorii de Android au obținut rezultate mai bune decât cei cu telefoane Apple la toate categoriile, cele mai mari diferențe fiind la conducerea neatentă. Utilizatorii de iPhone folosesc mai des la volan smartphone-ul, potrivit cercetării.

iPhone

Studiul a descoperit și alte informații interesante. Pe ambele platforme, utilizatorii mai în vârstă, căsătoriți, cu studii superioare și care dețin locuințe au obținut punctaje mai ridicate decât ceilalți șoferi.

Explicații pentru rezultatele obținute de Jerry ar putea fi găsite în studii făcute în trecut. Cercetările au arătat că utilizatorii de Android sunt mai onești și conștiincioși, fiind mai puțin dispuși să încalce regulile decât cei care folosesc iPhone, transmite Android Authority.

Pe de altă parte, utilizatorii de smartphone-uri Apple tind să se emoționeze mai ușor, situație care poate duce la un comportament inconsistent și imprevizibil.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Recomandare video