Tesla a livrat primele mașini electrice fabricate în Europa, în fabrica de la Berlin

22.03.2022
Tesla a livrat primele mașini electrice fabricate în Europa, în fabrica de la Berlin

Tesla a început oficial livrările de mașini din prima sa fabrică din Europa, construită în ultimii câțiva ani în Germania, lângă Berlin. Germany Gigafactory a fost o investiție de 5,5 miliarde de dolari pentru producătorul de mașini electrice, iar primele modele produse aici au ieșit pe ușa fabricii, fiind înmânate proprietarilor chiar de către Elon Musk, CEO-ul companiei. Fabrica trebuia să fie deschisă încă din 2021, însă diverse probleme cu autorizațiile de funcționare au dus la amânarea până în luna martie.

Primele mașini Tesla „Made in Europe” au plecat către clienți

Cele mai mari critici ale fabricii Tesla au fost legate de faptul că fabrica ar urma să consume foarte multă apă și că poluează, mai ales pentru că mai mulți copaci au fost tăiați de pe terenul unde a fost construită. Compania a promis însă că va folosi minimum de apă posibil în construcția mașinilor și că va planta înapoi copacii pe care i-a tăiat pentru construcție. De asemenea, Tesla va trebui să caute o sursă alternativă de apă, care să vină de la o distanță mai mare. Autorizația de funcționare a venit abia pe data de 4 martie.

Conform comunicărilor oficiale din cadrul companiei, Tesla urmează să producă între 5.000 și 10.000 de mașini pe săptămână până la finalul anului 2022, cu țintă către 500.000 de mașini pe an pentru următorii ani. Primele mașini asamblate în Tesla Germany Gigafactory au fost mașini Model Y, fiind livrate primele 30 de unități către proprietarii lor. La finalul evenimentului, Elon Musk a mulțumit Germaniei pe Twitter.

Volkswagen, compania germană care pare să investească din ce în ce mai mult în vehicule electrice, a livrat în 2021 450.000 de mașini electrice, în timp ce Tesla a livrat aproape un milion, fără această fabrică, bazându-se doar pe fabricile deja existente, din SUA și China. Pentru a mări producția de astfel de vehicule, VW plănuiește de asemenea să deschidă o nouă fabrică de mașini electrice în Germania, în Wolfsburg, care va costa 2 miliarde de dolari.

sursa: Reuters

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult