Tesla acuză startup-ul Rivian în instanță pentru furt de informații confidențiale

24.07.2020
Tesla acuză startup-ul Rivian în instanță pentru furt de informații confidențiale

Chiar dacă Tesla a oferit toate brevetele sale legate de mașini electrice pe gratis altor companii, compania lui Elon Musk este foarte protectivă atunci când vine vorba despre tehnologia sa proprietară. Tesla cheamă în instanță Rivian, un alt producător de mașini electrice, reprezentanții săi spunând că noul concurent îi fură secretele prin angajarea foștilor săi angajați. Se presupune că aceștia oferă astfel informații confidențiale, care sunt folosite apoi pentru dezvoltarea mașinilor electrice Rivian.

Rivian nu este singura companie concurentă pe care Tesla o acuză de furt de secrete industriale

Nu este prima dată când Tesla cheamă în instanță o companie care a angajat foști angajați de-ai săi. Anul trecut, compania chema în instanță compania chineză Xpeng, care ar fi angajat mai mulți membri ai echipei Autopilot, care ar fi oferit codul sursă al software-ului de condus asistat. De asemenea, Zoox, un alt startup din domeniul condusului autonom, a fost chemat în instanță și a acceptat să plătească daune celor de la Tesla în urma unei înțelegeri în afara tribunalului.

„Rivian încurajează cu bună știință însușirea de secrete industriale ale Tesla și informații confidențiale și proprietare de la foștii angajați Tesla pe care Rivian îi angajează. În ultima săptămână, Tesla a descoperit un șablon îngrijorător care dezvăluie că mai mulți angajați pleacă pentru a se angaja la Rivian și care în secret fură secrete industriale Tesla, informații confidențiale și proprietare – informații care sunt în special folositoare unui startup de mașini electrice. Iar Rivian încurajează acest furt, chiar dacă Rivian știe că angajații Tesla au obligații de confidențialitate. De fapt, 13 dintre agenții de recrutare Rivian vin de la Tesla, iar inclusiv ei sunt supuși în continuare sub obligațiile de exclusivitate ale Tesla.”

Aceasta este o parte din textul plângerii depusă de Tesla la un tribunal din California. Restul textului numește direct patru dintre cei care au lucrat la Tesla, în timp ce compania susține că are chiar și dovezi despre un agent de recrutare care a instruit unul dintre noii angajați Rivian să procure anumite documente de la Tesla. De asemenea, unul dintre agenții de recrutare de la concurentul său și-a păstrat laptopul de muncă de la Tesla și refuză să îl returneze.

Tesla susține că 178 de foști angajați Tesla sunt acum angajați la noul său rival, 70 dintre care au plecat direct pentru Rivian. Startup-ul Rivian este susținut de Amazon.

sursa: Electrek

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult