Tesla anunță că lucrează la încărcătoare wireless pentru mașini electrice

25.12.2023
Tesla anunță că lucrează la încărcătoare wireless pentru mașini electrice

Tesla a anunțat că lucrează la stații de încărcare wireless pentru mașini electrice. Când vom vedea încărcarea prin inducție implementată?

Un purtător de cuvânt al companiei Tesla pare să fi confirmat neintenționat că lucrează la o tehnologie care va permite viitoarelor modele Tesla să fie încărcate wireless, folosind încărcarea prin inducție, relatează Techradar.

În loc să facă declarația public printr-un comunicat de presă, informația legată de noua tehnologie a fost introdusă subtil într-un segment de interviu cu Jay Leno. Designerul-șef Tesla, Franz von Holzhausen, i-a spus fostei gazde a emisiunii Tonight Show: „Lucrăm la încărcarea inductivă. Nici măcar nu trebuie să conectați nimic în acel moment. Pur și simplu conduceți peste placa din garaj și începeți să încărcați”.

Tesla lucrează la un sistem de încărcare wireless pentru mașinile sale

Astfel, conform spuselor lui Franz von Holzhausen, posesorii de Tesla vor putea beneficia de încărcare wireless în propriul garaj sau în propria alee, fără a fi nevoie de cabluri de încărcare clasice.

Speculațiile privind încărcarea wireless a mașinilor Tesla au apărut atunci când Tesla a publicat un teaser cu un suport de încărcare într-o prezentare care a avut loc în timpul Zilei Investitorilor din luna martie a acestui an. Pe ecran a apărut o imagine care arată o Tesla parcată deasupra unui preș într-un garaj, precum și o imagine a viitorului proiect Diner al companiei în California.

Acest lucru ar sugera că Tesla se gândește, probabil, să instaleze sistemul de încărcare inductivă la viitoarea sa destinație de divertisment, ceea ce are sens având în vedere că mașinile care merg la stația Drive-in Supercharger ar fi parcate pentru un număr de ore și această tehnologie ar anula necesitatea unei mulțimi de cabluri de încărcare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult