CATL, furnizorul de baterii Tesla, anunță un acumulator care se poate încărca în 10 minute

20.08.2023
CATL, furnizorul de baterii Tesla, anunță un acumulator care se poate încărca în 10 minute

CATL, principalul furnizor de acumulatori pentru Tesla, este pe cale să lanseze un nou model de acumulator pentru EV-uri, care se încarcă la „viteza” de 2400km/h. Astfel, cu doar 10 minute de așteptare ar urma să recâștigi 400 km de autonomie pentru viitoarea ta mașină electrică.

În funcție de cât de mult de grăbești, poți face plinul unei mașini pe combustie în aproximativ 5 minute, incluzând atât timpul de umplere al rezervorului cât și achitarea contravalorii combustibilului, folosind cardul de credit. Chiar și dublat la 10 minute, timpul de așteptare pentru obținerea unei autonomii de 400Km cu o mașină electrică ar fi o reușită extraordinară, în măsură să facă EV-urile mult mai dezirabile chiar și pentru cei mai reticenți consumatori.

Potrivit fabricantului CATL, noul pachet de acumulatori este deopotrivă rapid dar și fiabil, încărcarea ultrarapidă neavând consecințe majore asupra longevității în timp sau siguranța în exploatare.

Singura problemă este că viitoarele EV-uri certificate pentru asemenea viteze vor avea nevoie de stații de încărcare adecvate, a căror implementare s-ar putea dovedi costisitoare, limitând răspândirea inițială. Spre exemplu, branșamentul la rețeaua de electricitate solicitat pentru furnizarea amperajului necesar trebuie să fie dimensionat cât pentru alimentarea unui mic cartier. Iar dacă stația respectivă este prevăzută cu multiple puncte de încărcare accesibile simultan, provocările tehnice vor fi cu totul altele decât în cazul amplasării unei benzinării convenționale.

Potrivit CATL, noul tip de acumulator va intra in fabricație de la finalul acestui an, urmând să fie inclus în echiparea viitoarelor generații de mașini electrice Tesla.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult