Tesla ar putea integra redare audio prin Wi-Fi folosind protocolul AirPlay de la Apple, dar nu CarPlay sau Android Auto

01.06.2022
Tesla ar putea integra redare audio prin Wi-Fi folosind protocolul AirPlay de la Apple, dar nu CarPlay sau Android Auto

În ciuda faptului că este unul dintre cele mai tehnologizate brand-uri de mașini, Tesla nu are compatibilitate cu sistemele de mașină de pe platformele mobile Android și Apple. Toate mașinile Tesla oferă un ecran mare cu navigație proprietară, fără posibilitatea de a afișa aplicații precum Waze pe acesta. Se pare însă că Tesla ar putea să înceapă să scadă din restricții în curând, dar nu complet, cel puțin pentru fanii Apple.

Utilizatorii Tesla sunt dezamăgiți de calitatea redării audio prin Bluetooth

Mașinile Tesla permit redarea de muzică de pe un smartphone, însă conexiunea este prin Bluetooth, tehnologie care nu oferă o calitate foarte bună de redare așa cum ar face o conexiune prin cablu sau Wi-Fi prin CarPlay sau Android Auto. În consecință, Elon Musk spune că ia în considerare să integreze redare prin Wi-Fi de pe smartphone.

Acesta a răspuns unui utilizator de pe Twitter care lăuda sistemul audio de pe Tesla, dar se plângea de limitarea calității redării de pe un smartphone. Acesta sugera folosirea standardului AirPlay 2, de la Apple, care permite mutarea sunetului de pe telefon pe alte dispozitive compatibile, folosind tehnologia Wi-Fi, cu bandă mult mai mare. Musk a spus că va discuta cu echipa de ingineri audio ai companiei pentru a face acest lucru posibil și pentru alte îmbunătățiri.

Din păcate, integrarea AirPlay, o tehnologie Apple, nu ar rezolva însă alte probleme pe care lipsa CarPlay și Android Auto le dezvăluie. Nu poți răspunde la notificările de pe telefon prin sistemul mașinii, nu poți folosi sistemele de navigație de pe telefon și nu poți controla playlist-urile din aplicațiile de muzică de pe telefon prin ecranul mașinii, putând controla doar redarea (Play/Pauză, Next, etc.).

Astfel, mașinile Tesla, în ciuda tehnologiilor avansate de asistență și condus autonom și faptul că integrează motoare electrice foarte eficiente, rămân în urma concurenței în anumite aspecte care țin mai degrabă de confortul clienților la bordul vehiculelor. Inclusiv cele mai noi mașini Dacia folosesc sistemele de conectare la smartphone-uri, inclusiv prin intermediul Wi-Fi, nu doar prin cablu.

sursa: Gizmodo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult