Dacia anunţă Media Nav Evolution, sistem compatibil cu Android Auto şi CarPlay

02.10.2018
Dacia anunţă Media Nav Evolution, sistem compatibil cu Android Auto şi CarPlay

Maşina de lux futuristă Renault EZ-ULTIMO nu este singurul lucru pe care concernul francez l-a anunţat în cadrul Paris Auto Show. Pentru cei care aşteaptă tehnologie mai avansată la volan în viitorul apropiat, producătorul a prezentat noi motoare pentru maşini Dacia Duster, dar a anunţat şi un nou sistem de infotainment numit Media Nav Evolution, care va oferi atât compatibilitate cu sistemul Android Auto, despre care auzisem de ceva vreme, dar şi cu sistemul de la Apple, CarPlay.

Practic, maşinile Dacia devin „inteligente”, putând oferi conectivitate cu orice tip de smartphone de pe piaţă, conţinutul de pe acestea putând fi redat direct pe ecranul maşinii, în limitele siguranţei. Acest lucru înseamnă că nu vom putea urmări clipuri video pe acesta, însă vom putea reda muzică fără a atinge telefonul, vom avea la dispoziţie control prin butoanele sistemului sau prin butoanele de pe volan şi vom putea folosi sistemele de navigaţie Waze şi Google Maps în defavoarea hărţilor integrate din fabrică.

Noul Media Nav Evolution poate oferi de asemenea acces la mesaje prin aplicaţii precum WhatsApp, sau SMS-uri, apeluri direct prin interfaţa intuitivă Android Auto şi CarPlay, cât şi acces la librăria de muzică de pe Spotify. Nu este clar dacă noul sistem Media Nav va fi diferit din punct de vedere al design-ului şi nici dacă funcţionallitatea sa fără telefon va primi upgrade-uri, însă Renault anunţă că opţiunea de configurare va costa la fel de mult precum sistemul deja existent.

Anunţul menţionează că Media Nav Evolution va debuta pe maşinile Dacia înainte de finalul anului 2018, iar faptul că nu este menţionată o ţară sau o regiune sugerează că acesta va fi disponibil de la început pe toate maşinile companiei care pot fi configurate cu un astfel de sistem. Astfel, maşinile din gama Dacia ar putea deveni cele mai ieftine de pe piaţă care oferă conectivitate cu telefoane Android şi iOS din fabrică, fără înlocuirea sistemului de infotainment cu o soluţie aftermarket.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video