Tesla ar putea lansa o ediție Model 3 pentru Europa, mai ieftină și cu design hatchback

26.08.2020
Tesla ar putea lansa o ediție Model 3 pentru Europa, mai ieftină și cu design hatchback

Alimentând speculațiile despre pregătirea unei versiuni Model 3 hatchback, Elon Musk a declarat într-o ședință cu investitorii că Tesla ”nu va reuși” în misiunea sa dacă nu continuă să lanseze și modele mai ieftine de mașini electrice.

Deși, teoretic, fanii Tesla din Statele Unite pot comanda mașini Tesla Model 3 cu dotări de bază la prețul minim de 35000 de dolari, în practică, Tesla umflă din start prețul cu cel puțin 1000 de dolari, suma  cerută reprezentând taxa de livrare aplicabilă pentru toate comenzile primite pe teritoriul SUA și Canada, indiferent dacă ridici mașina din showroom sau de la poarta fabricii.

Iar dacă te încumeți să comanzi un exemplar Tesla Model 3 din România, prețul listat pe site-ul Tesla pornește de la 40380 de euro.

Ediție Tesla Model 3 hatchback pentru clienții europeni

Planul Tesla pentru eficientizarea producției și implicit, reducerea costurilor pentru clienții europeni, vizează în primă fază construirea unui nou Gigafactory, lângă Berlin. Însă aici nu vor fi produse doar mașini din actuala gamă Tesla, producătorul auto părând să ia în calcul o ofertă personalizată pentru piața europeană.

Deși nu menționează în mod expres pregătirea unei versiuni Model 3 hatchback, CEO-ul Tesla precizează că ”este rezonabil să presupunem” că producătorul EV are în plan ceva ”compact” și mai accesibil în planul de lansări.

Preferat mai ales consumatorilor vest-europeni, designul hatchback pare o alegere evidentă pentru o versiune Model 3 care să concureze pe piața europeană, folosind drept atu manevrabilitatea pe străzile înguste, ușurința găsirii spațiilor de parcare și, de ce nu, prețul competitiv.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video