Tesla depășește valoarea de 1 trilion de dolari la bursă. Elon Musk, din nou cel mai bogat om din lume

26.10.2021
Tesla depășește valoarea de 1 trilion de dolari la bursă. Elon Musk, din nou cel mai bogat om din lume

Compania Tesla, fondată de Elon Musk în 2003, una dintre cele mai populare companii de mașini electrice (și vehicule în general) din lume, a depășit valoarea pe bursă de 1 trilion de dolari americani. Aceasta este a șaptea companie din lume care atinge această valoare, majoritatea depășind acest prag în ultimii câțiva ani. În consecință, Elon Musk, CEO-ul companiei, este cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată la mai mult decât valoarea companiei petroliere Exxon (conform Bloomberg).

Tesla continuă să crească pe baza succesului în piață, dar și evaluărilor optimiste

La momentul redactării acestui articol, prețul acțiunilor Tesla este de 1.024 dolari americani. Acest lucru asigură o valoare de 1.01 trilioane companiei, care se alătură acum altor companii de tehnologie din SUA precum Apple, Facebook, Microsoft, Amazon și Alphabet. Cea de-a șaptea companie cu valoare care a atins în istorie peste 1 trilion este PetroChina, care a atins această valoare încă din 2007. În prezent, compania valorează 990,61 miliarde de dolari.

Această creștere a valorii Tesla vine după ce compania de închirieri de vehicule Hertz a plasat o comandă de 100.000 de vehicule electrice Model 3 ale companiei. Astfel, Hertz dorește să atingă un prag de electrificare a 20% din flota sa de vehicule.

Un alt factor ar fi faptul că JATO Dynamics a anunțat faptul că Tesla Model 3 este cea mai bine vândută mașină din Europa pentru luna septembrie din 2021. Pentru prima dată în istorie, vânzările de modele pe combustie internă mult mai ieftine, precum Renault Clio și Volkswagen Golf, au fost depășite pe acest continent de o mașină electrică.

Nu în ultimul rând, proiecția optimiste pentru creșterea prețului acțiunilor Tesla până la 1.200 dolari americani din partea analistului Adam Jonas de la Morgan Stanely, a ajutat la această creștere pe 25 octombrie.

În trimestrul al treilea, Tesla a încasat 13,76 miliarde de dolari, o creștere de 56% față de aceeași perioadă a anului trecut și cu 15% mai mare față de trimestrul al doilea, când Tesla a încasat 11,96 miliarde de dolari.

sursa: TechCrunch, Bloomberg

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult