Tesla Model Y a ajuns și în România. Poate fi văzut în București

02.09.2021
Tesla Model Y a ajuns și în România. Poate fi văzut în București

Mașinile Tesla se vând oficial și în România de câțiva ani deja, iar în curând vor începe primele livrări pentru cei care au făcut comenzi. Model Y, SUV-ul mai mic al companiei, bazat pe Model 3, abia a început livrările în Europa din luna august, iar producătorul anunță că va începe livrările și în România din următorul trimestru (octombrie-decembrie). Cei care doresc să vadă Tesla Model Y au acum posibilitatea de a vedea mașina în cadrul showroom-ului companiei de tip „Pop-Up” din București.

Tesla Model Y se va livra și în România în curând

Tesla anunță că pentru prima dată, un Model Y în variantă europeană poate fi văzut în România. Acesta va fi expus în cadrul Promenada Mall din București, unde se află și reprezentanța oficială, dar de unde poți să iei la test drive mașinile companiei.

Mașina este afișată în așteptarea primelor livrări din România, iar modelul expus este echipat cu acoperiș din sticlă panoramic. Tesla laudă spațiul disponibil în interiorul Model Y, mașina având o capacitate de 2100 de litri, în timp ce toate scaunele pot fi pliate pentru a putea crea spațiu pentru transport, inclusiv pentru mobilă sau pentru echipamente sportive.

Tesla Model Y pornește de la prețul de 62.990 euro în România, sau poate fi cumpărat de la 53.857 euro prin intermediul programului Rabla și Rabla Plus. Această versiune de bază este cea „Long Range”, care permite o autonomie de 507 km la o singură încărcare (la standardul WLTP) și viteză maximă de 217 km/h. Accelerația 0-100 km/h se face în doar 5 secunde.

Alături de varianta Long Range, este disponibilă și varianta Performance, care pornește de la 69.990 euro. La fel ca versiunea Long Range, și aceasta include două motoare,pentru tracțiune integrală, dar este special configurată pentru viteză. Vorbim despre viteză maximă de 241 km/h și accelerație 0-100 km/h de 3,7 secunde. Autonomia estimată scade la 480 km. Dar extra pe acest model sunt și jantele Uberturbine pe 21”, frâne Performance, suspensie coborâtă și pedalele din aluminiu.

Opțiunile Autopilot și FSD sunt disponibile și în România

Ambele variante pot fi însă configurate cu funcțiile Autopilot Avansat și Full Self-Driving. Autopilot costă 3.800 euro și permite Navigare cu Autopilot, schimbare automată a benzii, parcare automată și funcțiile Summon și Smart Summon. Acestea pot fi folosite imediat. Pentru Full Self-Driving, clienții vor trebui să scoată din buzunar încă 7.500 euro și primesc imediat recunoașterea semafoarelor și indicatoarelor de stop. Tesla promite pe viitor însă că mașinile lor vor putea fi conduse automat de sistemul mașinii prin orașe. Momentan funcția este în test în SUA în variantă Beta și nu există o estimare de timp pentru data lansării oficiale.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult