Tesla Model Y este cea mai bine vândută mașină din Europa

30.12.2022
Tesla Model Y este cea mai bine vândută mașină din Europa

Tesla Model Y, SUV-ul compact al brand-ului, a reușit să depășească în vânzări toate celelalte modele de mașini din Europa, electrice sau tradiționale, în luna noiembrie. Se pare că după un octombrie dezamăgitor, în care Tesla nu a vândut prea bine din cauza întârzierilor transporturilor din China, luna noiembrie s-a dovedit a fi una record, în care compania a vândut aproape 20.000 de Model Y, pe lângă celelalte modele din portofoliul său.

Europenii cumpără Tesla Model Y mai mult decât oricare alt model de mașină

Astfel, Model Y este acum cea mai bine vândută mașină din Europa, atingând un număr total de unități de 19.144 în luna noiembrie, cu 260% mai mult decât în aceeași luni a anului 2021. Una dintre țările care cumpără cele mai multe modele Tesla este Danemarca, unde a fost direcționat aproape 25% din totalul de vânzări din luna noiembrie.

Conform Electrek, popularitatea Model Y în Europa și vânzările record coincid și cu creșterea producției în noua fabrică Tesla din Europa, Gigafactory Berlin. Aceasta produce în prezent 3.000 de unități de Model Y pe săptămână, toate fiind vândute exclusiv în Europa. Tesla suplimentează cererea pentru acest model, livrând anumite unități produse în China, în fabrica de la Shanghai.

Elon Musk considera Model Y drept cea care are potențialul de a deveni cea mai bine vândută mașină din lume, iar acum că pare că a „cucerit” Europa, probabil că urmează și alte regiuni. Model Y este însă văzută ca un model premium destul de scump, fiind disponibilă doar în variante de echipare avansate. Pentru a ajunge cea mai bine vândută mașină din lume, aceasta are nevoie de un preț competitiv, pentru a fi luată în considerare și de către mai mulți cumpărători, în special din SUA.

sursa: Electrek

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult