Fabricile Tesla din Texas și Germania aduc pierderi de miliarde de dolari, spune Elon Musk

24.06.2022
Fabricile Tesla din Texas și Germania aduc pierderi de miliarde de dolari, spune Elon Musk

Tesla s-a extins în ultimii câțiva ani, deschizând mai multe fabrici noi. Totuși, aceste fabrici par să fie foarte costisitoare de operat, mai ales în situația economică în care ne aflăm. Elon Musk nu pare să fie foarte mulțumit de performanța noilor sale fabrici din Texas și Germania, care par să „ardă” miliarde de dolari. Musk este însă optimist, spunând că crede că în curând criza din lanțul de aprovizionare se va termina.

Elon Musk spune că noile fabrici Tesla aduc pierderi companiei

Elon Musk a oferit un interviu pentru Tesla Owners of Silicon Valley. Aici, Musk a dezvăluit că situația companiei nu este tocmai stabilă, întrucât două dintre fabricile sale nu sunt tocmai profitabile. Este vorba despre cele mai noi fabrici, cea din Texas și cea din Berlin, care nu par să producă la capacitate destul de mare pe cât ar fi necesară pentru a fi profitabile. În consecință, Elon le-a numit „cuptoare care ard bani”:

„Ultimii doi ani au fost un coșmar din cauza întreruperilor în lanțul de aprovizionare, una după alta, și încă nu am scăpat. Grija noastră este acum în principal să ținem fabricile în funcțiune pentru a putea plăti angajați și să nu intrăm în faliment, iar apoi restul devin doar lucruri bune de avut. Atât fabrica din Berlin, cât și cea din Austin sunt cuptoare care ard bani în acest moment. Este ca un zgomot imens, zgomotul banilor în flăcări.”

Nici fabrica din Shanghai nu a fost ferită de probleme, în ciuda faptului că este situață în China, unde multe dintre componentele pentru Tesla sunt fabricate. Asta pentru că bateriile de tip 2170, folosite în producția mașinilor, au fost blocate la un moment dat în porturile din China în urmă cu câteva luni, din cauza lockdown-ului:

„Am avut o problemă la fabrica din Shanghai, aveam sistemele necesare pentru a debloca bunurile blocate în porturile din China, dar nu aveam oamenii necesari să le miște.”

În consecință, Tesla, la fel ca alți producători de mașini au anunțat întârzieri în livrările comenzilor, cât și creșteri de prețuri pentru anumite modele în câteva regiuni.

via Gizmodo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult