Tesla oferă celor care cumpără o mașină nouă funcția Autopilot gratuit pentru primele luni

30.12.2020
Tesla oferă celor care cumpără o mașină nouă funcția Autopilot gratuit pentru primele luni

Decizia de adopta și un model pe bază de abonament pentru opțiunile de condus asistat și autonom pentru mașinile Tesla oferă acum companiei noi posibilități de promovare a acestora. De exemplu, compania permite acum celor care cumpără o mașină nouă acum, să testeze pentru primele 90 de zile aceste capabilități. Autopilot și Summon sunt disponibile gratuit pentru trei luni de la achiziție, după care clienții vor avea posibilitatea de a continua fără această opțiune, de a o cumpăra, sau de a o accesa pe bază de abonament.

Capabilități care costă mii de dolari, oferite gratis pentru noii clienți Tesla

Momentan abonamentele pentru aceste capabilități nu sunt încă disponibile, Elon Musk anunțând că va lansa această posibilitate abia la începutul anului 2021. Având în vedere că suntem la doar câteva zile de noul an, probabil că în câteva săptămâni, cei care nu doresc să plătească câteva mii de dolari pe Autopilot sau Full Self-Driving vor putea să le testeze cu abonament pe o lună.

Cei care cumpără însă o mașină Tesla nouă în următoarea perioadă, vor putea să le folosească gratuit timp de câteva luni, însă. Această ofertă nu acoperă și compatibilitatea cu Full Self-Driving, întrucât aceea este încă o funcție experimentală, în stadiu beta, disponibilă doar pentru câțiva dintre clienții care locuiesc în anumite zone din SUA.

Totuși, cei care cumpără o Tesla nouă vor avea posibilitatea de a folosi funcții precum Navigate on Autopilot, care conduce automat mașina pe autostradă, cu tot cu posibilitatea de a depăși mașini din trafic automat. De asemenea, include posibilitatea de a schimba banda la comandă pe autostradă, asistență la semafor și posibilitatea de parcare automată. Dacă parcare automată am mai văzut și pe alte mașini, funcția Summon, care cheamă mașina din parcare către locul în care te afli este ceva care momentan este disponibil doar pe Tesla.

Rămâne să aflăm prețurile pentru abonamentele acestor funcții. Având în vedere că Autopilot costă 4.000 de dolari, iar Full Self-Driving costă 10.000 de dolari, probabil că abonamentele vor depăși câteva zeci de dolari, dacă nu chiar 100 pe lună.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult