Tesla va permite accesul pe bază de abonament la funcțiile de condus autonom ale mașinilor

21.12.2020
Tesla va permite accesul pe bază de abonament la funcțiile de condus autonom ale mașinilor

Compania Tesla încă experimentează cu diverse strategii de vânzare pentru a convinge clienții să cumpere funcționalitatea de condus autonom a mașinilor. Aceasta a fost promisă timp de mai mulți ani și a fost lansată treptat, mai întâi cu asistență la condus prin intermediul sistemului Autopilot și abia în luna octombrie din 2020 a ajuns într-o variantă beta pe mașini sub forma pachetului „Full Self-Driving”. Totuși, la 10.000 de dolari pentru acces la această funcție, probabil că nu mulți clienți se înghesuie să o cumpere, așa că Tesla tot încearcă noi strategii care să îi atragă către un astfel de pachet.

O opțiune a mașinilor Tesla va putea fi „închiriată” pe bază de abonament

Tesla a separat funcțiile Autopilot și Full Self-Driving în urmă cu ceva timp și a început să le vândă separat. Totuși, Autopilot poate fi „upgradat” la Full Self-Driving în schimbul unui preț mai mic decât al pachetului complet. De altfel, prețul pentru upgrade chiar a fost ieftinit de curând. Însă tot este necesară plata a câtorva mii de dolari sau euro deodată. Iar pentru opțiuni cumpărate după ce cumperi mașina, nici nu ai la dispoziție un plan de finanțare.

Astfel, Tesla a decis să ofere clienților încă o opțiune, mai avantajoasă: posibilitatea de a te abona la aceste funcții. Practic, poți accesa capabilitățile Full Self-Driving ale mașinii atât timp cât ai un abonament activ și îl plătești lună de lună. Elon Musk a mai vorbit în trecut despre această posibilitate și acum aceasta urmează să devină realitate.

Elon Musk a anunțat pe contul său de Twitter, într-un răspuns către un client, că funcția Full Self-Driving va fi disponibilă la „începutul anului viitor”. Asta poate însemna oricând între ianuarie și martie, deci suntem la doar câteva săptămâni distanță de o eventuală lansare.

Iar contextul în care a pus clientul întrebarea pare să fie destul de interesant: acesta spune că își dorește un abonament pentru Full Self-Driving, pentru că nu ar avea sens să cumpere funcția cu banii jos, întrucât mașina pe care o deține este în leasing, așa că ar plăti toți banii pentru o funcție pe care în câțiva ani nu o va mai putea accesa, pentru că mașina se va întoarce la firma de leasing.

Iar prin posibilitatea de a te abona lunar sau anual la această funcție, Tesla ar putea să crească și vânzările efective ale opțiunii, oferind utilizatorilor o metodă mai ieftină pentru a încerca capabilitățile de condus autonom ale mașinii, înainte de a le cumpăra cu banii jos la 10.000 de dolari.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult