Tesla pregătește o baterie care va reduce semnificativ prețurile mașinilor electrice

15.05.2020
Tesla pregătește o baterie care va reduce semnificativ prețurile mașinilor electrice

Constructorul auto Tesla se pregătește să prezinte o baterie cu durată lungă de viață care va reduce prețurile automobilelor electrice produse de compania auto, până la un nivel comparabil cu cel al vehiculelor cu motoare cu combustie internă.

Noua baterie, numită „bateria de un milion de mile” (n.e. – o milă = aprox. 1.609 metri) va fi lansată inițial în China, la sfârșitul acestui an sau începutul anului viitor, transmite The Verge.

Acumulatorul este dezvoltat în parteneriat cu compania chineză Contemporary Amperex Technology Co. Ltd (CATL).

Tesla are deja cele mai bune baterii din industria auto, iar noul model de acumulator va consolida avansul companiei în domeniu. Detalii despre produs vor fi oferite în curând, în cadrul unui eveniment numit „Battery Day”, care va avea loc la sfârșitul lunii mai sau mai târziu.

Experții cred că noul acumulator îi va permite companiei să vândă automobile electrice la prețuri similare cu cele ale mașinilor cu motoare pe benzină.

General Motors este un alt constructor auto care lucrează la baterii mai ieftine și mai eficiente, împreună cu LG Chem. Acumulatorii vor folosi cu 70% mai puțin cobalt, un material scump, minat de oameni care lucrează în condiții foarte dificile de muncă. Elon Musk dorește eliminarea totală a cobaltului din ecuație.

Tesla a cumpărat și câteva companii mici specializate în baterii, printre care Maxwell Technologies. Partenerul principal actual al companiei în domeniu este gigantul japonez Panasonic, dar relațiile dintre cele două entități nu sunt tocmai excelente.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult