Tesla pregătește o configurație mai accesibilă a SUV-ului compact Model Y

04.08.2020
Tesla pregătește o configurație mai accesibilă a SUV-ului compact Model Y

Tesla Model 3 este în acest moment cel mai de succes vehicul electric pe care compania îl produce, însă atenția ar putea fi schimbată în curând către noul Model Y. SUV-ul de dimensiuni mai mici, lansat în plină pandemie, pare să se vândă bine momentan, însă o parte dintre cei care ar lua o astfel de mașină în considerare, sunt ținuți departe de prețul său foarte mare, în special după ce varianta „Standard” a fost scoasă din ofertă. Se pare însă că o altă versiune mai accesibilă este în plan și ar putea fi lansată în următoarele câteva săptămâni.

Elon Musk a anunțat deja configurația Tesla Model Y cu tracțiune spate

Tesla a lansat Model Y chiar cu câteva săptămâni înainte de termenul inițial oferit, dar la scurt timp a scos din producție varianta de bază. Astfel, mașinile Model Y disponibile acum sunt foarte scumpe, în special în comparație cu Model 3, care stă la baza acestei platforme. Totuși, există informații neoficiale care spun că o nouă configurație a SUV-ului electric ar putea fi lansată în curând.

Este vorba despre un Model Y cu echipare Long Range, dar cu tracțiune doar pe spate, pe care inclusiv Elon Musk a anunțat-o în urmă cu câteva săptămâni. Acest model ar scădea considerabil costurile de producție, eliminând motoarele din față, dar va oferi și autonomie extinsă. Astfel, mașina ar putea veni la un preț de aproximativ 45.000 de dolari americani, chiar dacă zvonurile anterioare sugerau mai degrabă un preț de 48.000 de dolari.

Elektrek spune că există posibilitatea ca Tesla să înceapă să primească comenzi pentru modelul Tesla Model Long Range RWD încă din luna august, iar livrările ar putea începe din septembrie. Singura problemă în această ecuație ar fi autoritățile, care ar trebui să aprobe mașina pentru vânzare. O opțiune de Tesla Model Y mai accesibilă va crește cu siguranță vânzările companiei pentru următorul trimestru.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult