Tesla Roadster ar putea să integreze o tehnologie care face mașina să… plutească

12.02.2021
Tesla Roadster ar putea să integreze o tehnologie care face mașina să... plutească

Elon Musk și-a făcut iar apariția în cadrul podcast-ului The Joe Rogan Experience, unde a discutat din nou despre planurile sale de viitor pentru companiile Tesla și SpaceX. În cazul Tesla, modelul Roadster, anunțat în urmă cu doi ani, ar putea primi și câteva funcții ieșite din comun, precum funcția de a… pluti. Musk spune că s-a gândit la tehnologia care poate face asta la înălțime mică „fără să ucidă oameni”.

Tesla Roadster ar putea fi prima mașină… plutitoare

Cea de-a doua generație de Tesla Roadster ar putea primi un sistem de plutire, care nu ar avea obligatoriu o funcție practică în afară de faptul că ar fi ceva ieșit din comun. Elon Musk i-a spus lui Joe Rogan că își dorește ca această mașină să plutească și că s-a gândit deja la sistemul care ar permite asta:

„Vreau ca mașina să plutească și încercam să găsesc metoda prin care să fac acest lucru fără să ucidă oameni. Poate că poate să plutească la distanță de cam un metru deasupra solului, sau ceva de genul. Dacă se întâmplă să cazi, va distruge suspensia, dar nu vei muri.”

Totuși, cel mai probabil, Tesla Roadster nu va primi acest „upgrade”, în primul rând pentru că ar fi o problemă reală să primească aprobări din partea autorităților, întrucât un astfel de sistem ar trebui să includă propriile sale sisteme de siguranță, separate de cele ale mașinilor obișnuite. Apoi, nu este tocmai clar care ar fi utilitatea practică într-o mașină care poate pluti. Cel mai probabil, aceasta nu va putea să plutească atunci când este în mișcare.

Joe Rogan l-a întrebat pe Elon Musk și despre noua manșă de pe noile modele Tesla Model S și X. Acesta spune că este ciudat, întrucât obișnuiește să își odihnească mâna în partea de sus a volanului, răspunsul lui Musk este foarte interesant, întrebat dacă este legal să ai o manșă în loc de volan:

Musk: Da, folosesc o manșă în Formula 1.

Rogan: Da, dar nu ești pe autostradă într-o mașină de Formula 1. Îmi place să conduc așa, cu mâna odihnită în partea de sus a volanului.

Musk: Păi, Autopilot este destul de bun încât nu mai ai nevoie să conduci activ majoritatea timpului. Am descoperit că dacă îți odihnești mâna pe genunchi… funcționează foarte bine.”

sursa: The Verge

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult