Tesla scoate cablul de alimentare din pachetul standard al mașinilor sale electrice

18.04.2022
Tesla scoate cablul de alimentare din pachetul standard al mașinilor sale electrice

Tesla este un soi de „Apple” al domeniului auto. Compania folosește software proprietar la bordul mașinilor și nu oferă integrare CarPlay sau Android Auto, iar mașinile sale nu pot fi reparate decât la service-uri autorizate, întrucât majoritatea pieselor nu se găsesc pe piața liberă. Astfel, faptul că Tesla va scoate cablul de alimentare din pachetul standard al mașinilor pe care le vinde, nu este tocmai o surpriză. Anunțul a fost făcut chiar de către CEO-ul companiei, Elon Musk.

Clienții Tesla vor trebui să cumpere cablul de alimentare separat

Musk a publicat pe contul său de Twitter două mesaje prin care anunță că mașinile Tesla nu vor mai fi livrate cu un cablu de alimentare Gen 2 (level 1). Acesta era oferit alături de fiecare mașină, întrucât este necesar pentru încărcarea mașinilor la stații de alimentare care nu folosesc port-ul Tesla. Dacă alimentezi des la SuperCharger-ele companiei, sau dacă ai acasă un Tesla Wall Connector, nu ai nevoie de acest cablu extra.

De altfel, Musk spune că această decizie a fost luată pe baza datelor care atestă că foarte puțini utilizatori foloseau de fapt acest accesoriu. Totodată însă, Musk aduce în discuție faptul că ar fi „risipitor” să continue să ofere aceste cabluri. Având în vedere că Musk laudă mașinile sale electrice ca alternative „eco” la mașinile cu combustie internă, acest mesaj este cumva aliniat la valorile companiei.

Totuși, tot Musk spune în aceleași mesaje de pe Twitter că acest pachet va deveni opțional și că va fi ușor de comandat alături de o mașină Tesla, la prețul de 200 de dolari americani. Odată cu acest anunț nu a fost anunțată o scădere de preț a mașinilor cu 200 de dolari, deci cei care vor comanda o mașină nouă și au nevoie de acel cablu, vor plăti mai mult decât au plătit clienții de până acum. Totuși, acest preț este mai mic decât era înainte pentru „Mobile Connector Kit” (400 dolari), iar Musk spune că va oferi mai multe cabluri în acest pachet opțional.

sursa: Twitter

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult