Tesla scoate din ofertă varianta Model 3 de bază, cea mai ieftină mașină electrică a sa

17.11.2020
Tesla scoate din ofertă varianta Model 3 de bază, cea mai ieftină mașină electrică a sa

Modelul Tesla Model 3 a fost prezentat de către Elon Musk drept mașina electrică pe care mulți și-o vor permite, cu un preț de pornire de 35.000 de dolari americani. Doar că această variantă a mașinii aproape că nu a existat niciodată. După ce aceasta a fost introdusă în oferta producătorului la mai multe luni după lansarea oficială Model 3, aceasta a fost scoasă și introdusă din nou, sau a fost disponibilă doar ca opțiune din afara catalogului, cu diverse echipări în minus. Acum, aceasta, a dispărut iar din ofertă.

Mașina Tesla Model 3 în varianta de bază nu mai poate fi cumpărată

Tesla nu produce foarte multe variații ale mașinilor sale. Configuratorul său online pentru echipări este extrem de simplist în comparație cu ceea ce oferă alți producători de mașini. Ai de obicei două sau trei variante, cu mici variații la nivelul echipărilor de motorizare, elemente cosmetice și capabilități software, precum Autopilot sau Full Self-Driving. Totuși chiar și aceste puține opțiuni pot ridica prețul mașinii de la cel de bază de 35.000 de dolari/euro undeva la un preț aproape dublu

Varianta de bază a fost întotdeauna greu de găsit, mai ales pentru cei care doreau să o cumpere direct din stoc. Acum însă, Electrek spune că Tesla își informează angajații să nu mai vândă varianta de bază de Model 3, cea care era listată înainte sub denumirea „Standard Range”. Aici este vorba despre varianta 2021, cea care a primit mici upgrade-uri la nivelul sistemelor electronice. Varianta Model 3 Standard Range din gama 2020, dacă încă există pe stoc, va putea fi vândută direct, dar fără personalizări în plus.

Este posibil însă ca mașina electrică „ieftină” să revină în oferta Tesla din 2022, probabil. Compania lui Elon Musk se pregătește să integreze un nou tip de baterii, mai ieftine, care ar trebui să scadă semnificativ costurile de producție ale mașinilor Tesla. Astfel, un Model 3 care să poată fi vândut la 35.000 de dolari sau chiar mai ieftin ar putea deveni din nou realizabil.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult