Tesla anunță un pachet Autopilot mai ieftin și upgrade gratuit pentru computerul de bord

22.09.2020
Tesla anunță un pachet Autopilot mai ieftin și upgrade gratuit pentru computerul de bord

Vehiculele Tesla au avut dintotdeauna mai multe în comun cu niște computere decât cu mașinile la nivel de tehnologie. Astfel, nu este de mirare faptul că producătorul de mașini electrice are un model de business flexibil, putând modifica funcții ale mașinilor prin actualizări de software sau prin simple upgrade-uri hardware de componente electronice. Compania oferă acum un nou pachet Autopilot, mai ieftin, în timp ce clienții care au pachetul vechi, mai scump, vor primi un upgrade gratuit pentru computerul de bord.

La jumătate de preț, clienții vor primi majoritatea funcțiilor Autopilot

Noul pachet Autopilot se numește Enhanced Autopilot și este mai degrabă vechiul pachet, care era vândut pe mașini de acum câțiva ani, dar la un preț mai mic. Singurul dezavantaj este faptul că acest pachet nu primește și alte funcții noi în viitor și nici nu primește un upgrade hardware pentru computerul de bord. Asta pentru că toate funcțiile incluse în Enhanced Autopilot pot funcționa fără probleme și pe hardware mai vechi.

În noul Enhanced Autopilot sunt incluse acum funcții precum Navigate on Autopilot, pentru condus autonom pe anumite porțiuni de drum, precum autostrăzile, Auto Lane Change, care permite mașinii să schimbe banda, Autopark, care permite parcare automată și Summon, care cheamă mașina din parcare în locul în care te afli. Funcțiile precum Autosteer și Traffic-Aware Cruise Control, care erau înainte parte din pachetul Autopilot, sunt acum oferite pe toate mașinile, fără costuri adiționale.

Proprietarii de Tesla care au pachetul „Full” primesc și upgrade pentru computerul de bord

Totuși, pachetul Autopilot de top, vândut sub numele Full Self-Driving Capability, include câteva lucruri în plus, pe lângă promisiunea de a fi îmbunătățit în timp cu noi funcții. De exemplu, acesta oferă și posibilitatea de a naviga pe baza semafoarelor și semnelor de circulație și va primi în curând funcția Autosteer pe străzi din orașe.

Pentru a putea folosi noile funcții din pachetul Full, clienții Tesla care au plătit pentru el vor primi un computer de bord nou, actualizat, care se regăsește deja pe variantele mai recente ale mașinilor. Upgrade-ul este gratuit, iar un tehnician Tesla va veni la domiciliul clienților pentru instalare. Procesul poate dura între una și cinci ore.

Acest nou pachet Autopilot este în ton cu declarațiile anterioare ale lui Elon Musk, care spunea că va explora mai multe opțiuni pentru a oferi funcțiile Autopilot către clienți la mai multe praguri de preț. La momentul respectiv se vorbea inclusiv despre un abonament lunar, care încă nu a fost lansat.

sursa: Slashgear

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult