Tesla va livra funcția de condus autonom sub forma unui abonament lunar, la preț de 199 dolari/lună

Autor: Aurelian Mihai 24.07.2021
Tesla va livra funcția de condus autonom sub forma unui abonament lunar, la preț de 199 dolari/lună

Deși a fost unul dintre principalele argumente patru atragerea de clienți, suportul Full Self Driving promis posesorilor de mașini electrice Tesla nu doar că a întârziat nepermis de mult, dar va fi și transformat într-un abonament lunar, accesibil doar celor care au plătit deja pentru autoturismul personal.

Urmând majorării prețului pentru achiziționarea pe de-a-ntregul a opțiunii software, Tesla oferă acum și opțiunea unui abonament lunar pentru pachetul Full Self Driving, disponibil pentru suma de 199 USD. Nici măcar proprietarii Tesla care au cumpărat deja pachetul Enhanced Autopilot (între timp retras) nu sunt scutiți de noua „taxă”, fiind vizați cu un abonament „preferențial” în valoare de 99 USD pe lună, în schimbul căruia pot accesa funcționalitatea extinsă.

Ce-i drept, până acum Tesla oferea pachetul FSD pentru o taxă unică de 10000 USD, rivalizând cu prețul de achiziție al unui autoturism convențional nepretențios. Opțiunea ignora cu totul acea categorie de utilizatori indeciși, care poate ar fi dori doar să încerce noile tehnologii, fără a consimți asupra unui angajament pe termen lung. Sub noua formulă, proprietarii Tesla își pot anula abonamentul lunar FSD în orice moment, conform termenilor de pe site-ul companiei.

Tags: