Top 5 lucruri care fac o maşină să fie premium

18.03.2022
Top 5 lucruri care fac o maşină să fie premium

Alegerea mașinii potrivite este o decizie importantă chiar și pentru pasionații de automobile, iar lista de optiuni pentru orice model pe care ai vrea să îl cumperi poate fi complexă și mult prea detaliată. Producătorii auto ne oferă o gamă largă de alternative, începând cu tipurile de motorizări sau cutii de viteze. Pe lângă aceste chestiuni care țin de utilitate, avem posibilitatea să optăm pentru detalii de design, precum scaune de tip sport, tapiţerie din piele și un sistem audio performant.

Cum să alegi ce ți se potrivește?

Consultarea configuratorului online al producătorului auto este un pas necesar înainte de a lua o decizie în privința achiziției finale. Extra opțiunile puse la dispoziție și alegerea celor potrivite după nevoile fiecărui conducător auto, vor oferi o experiență de condus îmbunătățită semnificativ pentru șofer și pasageri. De exemplu, din punct de vedere al tehnologiei, poți include navigație GPS care să ușureze călătoriile în zone necunoscute sau posibilitatea de a conecta prin Bluetooth telefonul, pentru a putea prelua apeluri urgente în timpul condusului. Dacă locuiești în zone în care temperaturile sunt scăzute în timpul anotimpului rece și cu precipitații însemnate, se recomandă alegerea opțiunii de încălzire a scaunelor și a parbrizului.

Care sunt elementele care îți vor oferi o mașină premium?

Important de reținut este faptul că mașinile premium oferă o calitate mai bună a materialelor, a pieselor utilizate în construirea lor, a serviciilor complete oferite de dealer, dar și a întregului procesul de fabricație al autoturismului. Fiecare brand premium are norme de calitate pe care le respectă, menite să creeze un produs consistent, de încredere. Toate acestea construiesc o reputație solidă atât pentru produs, cât și pentru serviciul clienți, împreună cu un mesaj clar al mărcii. O mașină premium presupune, pe lângă dotări moderne și inovatoare, promisiunea unei experiențe de condus unice.

Ce dotări pot fi considerate premium?

Producătorii de automobile premium ne pun la dispoziție o paletă largă de dotări din care putem alege și care să ne îndeplinească nevoile, indiferent dacă ele țin de design, siguranță sau de confort.

1. Elemente de caroserie

Estetica mașinii face diferența între automobilele de nivel mediu și cele premium. Liniile caroseriei sunt special concepute și au propriul limbaj. În funcție de model, acestea exprimă sportivitate sau eleganță, reprezentând șoferul și chiar stilul de viață adoptat. Grila frontală este elementul de interes principal la o mașină care se dorește a fi impunătoare și puternică. Vopseaua și gama de culori sunt special gândite pentru siluetele mașinilor, reprezentând personalitatea proprietarului. De asemenea, producătorii oferă posibilitatea de a adăuga anumite elemente de design sau combinații de culori pentru a putea oferi un produs final unic.

2. Interior spațios și confortabil

Confortul pe care ni-l oferă o mașină este la fel de important precum motorizarea sau cutia de viteze alese. În definitiv, timpul petrecut în mașin trebuie să fie plăcut și să nu ne provoace disconfort în timpul călătoriilor de lungă durată. Producătorii investesc timp și buget extins pentru a testa poziția de condus a șoferilor și nevoia acestora de a avea un spațiu generos pentru pasageri. Din acest motiv, sunt disponibile dotări precum scaune cu reglaj al înălțimii și al spatelui, și posibilitatea de a crea un profil al șoferului care să memoreze o poziție presetata. Volanul, de asemenea, se poate regla în funcție de poziția de condus. Anumiți producători oferă și opțiunea de a îmbrăca volanul în piele, pentru a oferi interiorului eleganță și rafinament.

3. Pachet sport

În funcție de modelul ales, pachetul sport oferit de anumiți producători poate fi considerat o calitate importantă a mașinii. Această variantă sport poate să presupună o motorizare puternică, dar și detalii de design care să exprime viteza și sportivitatea modelului. Privind mai în detaliu, mașinile sport, precum BMW Seria 4 Gran Coupe, au opțiunea de suspensii adaptive cu amortizoare controlate electronic pentru a se ajusta la stilul de condus și la condițiile de drum. De asemenea, pentru a susține un motor puternic, se poate opta pentru o direcție sport care asigură un stil de condus direct și agil, cu mai puțin efort la virare, în funcție de situația de rulare și viteza aleasă.

4. Tehnologie

Mașinile moderne sunt concepute să fie intuitive prin funcții utile care ușurează perioadele petrecute în trafic și oferă o experiență completă de condus. Pentru a putea interacționa cu automobilul sunt necesare servicii digitale și sisteme inteligente de asistență. Printre acestea, merită menționat asistentul personal care facilitează utilizarea funcțiilor calculatorului de bord prin rostirea de comenzi de către șofer. În plus, poate să explice aspecte legate de automobil atunci când este necesar. O funcție de ultima oră este deschiderea centralizată a mașinii sau limitarea vitezei maxime prin intermediul telefonului mobil.

5. Accesorii

Accesoriile puse la dispoziția cumpărătorului sunt de cele mai multe ori privite din punct de vedere al functionalității, dar și al designului. Poți opta la anumite modele pentru roți complete de iarnă, cu jante de aliaj, care au sistem de monitorizare a presiunii aerului din anvelopă și sunt compatibile cu lanțuri de zăpadă. Pentru familii extinse, o extra opțiune potrivită ar fi cutia portbagaj de plafon pentru stocarea de bagaje sau suportul de biciclete pentru noi aventuri.

Dotările premium sunt un mod sigur de a te asigura că mașina îți va îndeplini nevoile pe care le ai în poziția de șofer, dar și pentru pasagerii tăi. Călătoriile vor deveni mai plăcute și confortabile, iar dotările de design te vor ajuta să îți exprimi personalitatea și în mașina pe care o conduci.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult