TraficOK, un sistem naţional de monitorizare şi avertizare auto

TraficOK, un sistem naţional de monitorizare şi avertizare auto

Furnizorul software de soluţii de localizare AROBS, în colaborare cu compania belgiana Be-Mobile şi Europa FM, au anunţat astăzi lansarea serviciului TraficOK, primul sistem privat Traffic Message Channel care colectează, interpretează şi livrează date din trafic in timp real la nivel naţional. Soluţia va fi disponibilă atât ca aplicaţie TMC pentru GPS-uri, cât şi pentru smartphones şi tablete, venind în sprijinul conducătorilor auto în scopul de a evita diversele blocaje sau situaţii neprevăzute din trafic.

Sistemul are la baza datele despre trafic preluate de la peste 65.000 de maşini monitorizate prin GPS, dar şi din informaţiile oferite de autorităţile naţionale ale poliţiei, pompierilor sau administraţiei locale. După filtrare, validare, convertire in mesaje tip, informaţiile sunt transmise direct pe sistemele de navigaţie dotate cu modul TMC (Traffic Message Channel) sub forma de alerte vizuale şi sonore.

Datorita parteneriatului cu Europa FM si a celor peste 11.500 de puncte geocodate din tabela TMC certificata de AROBS la Traveller Information Services Association, se acoperă aproximativ 70% din reţeaua de drumuri din Romania. Serviciul Trafic OK oferă date de trafic care vizează ambuteiaje, accidente, drumuri în lucru, condiţii meteo nefavorabile pentru trafic, şi monitorizează majoritatea municipiilor din tara dar si cele mai aglomerate si importante şosele din Romania: DN1, DN13, E60, E81, E85, A1 şi A3. Lista oraşelor pentru care se oferă acoperire în acest moment cuprinde oraşele Bucureşti, Ploieşti, Piteşti, Constanţa, Braşov, Cluj Napoca, Târgu Mureş, Oradea, Arad, Timişoara, Iaşi şi Bacău.

Alertele identifică tipul de eveniment, locul desfăşurării acestuia, durata, lungimea porţiunii de drum afectate, oferind rute alternative pentru evitarea blocajelor. Prezentat în această dimineaţă, sistemul a debutat cu detectarea şi semnalizarea unor blocaje în Bucureşti (zonele Unirii, Romană şi Piaţa Victoriei), pe drumurile naţionale E81 şi E584, semnalizând totodată şi 146 blocaje, 75 incidente şi 52 lucrări rutiere la nivel naţional.

Serviciul TraficOK este cel de-al doilea sistem Traffic Message Channel disponibil în România, după cel lansat de TrafficNav şi ProFM în luna mai a acestui an.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Recomandare video