Trei mașini electrice cu panouri solare care pot fi precomandate acum

25.01.2022
Trei mașini electrice cu panouri solare care pot fi precomandate acum
Foto: Sono Motors

Mașinile electrice sunt bune pentru mediul înconjurător, dar și mai bune decât acestea sunt automobilele electrice echipate cu panouri solare. Din fericire pe piață au apărut mai multe modele, iar trei dintre acestea pot fi precomandate sau rezervate chiar acum.

Modelul care a făcut, poate, cele mai multe valuri este Aptera. În varianta de top, echipată cu un pachet de baterii de 100 kWh, acest vehicul poate atinge o autonomie de 1.600 de km.

Mașina este prevăzută cu panouri solare. Acestea pot furniza, într-o zi însorită, suficientă energie pentru ca Aptera să parcurgă 72 de km, susține producătorul. Practic, proprietarii care locuiesc în zone aproape mereu însorite vor fi nevoiți să conecteze foarte rar mașina la rețeaua de electricitate.

Foto: Aptera

 

În funcție de dotări, Aptera va costa între 25.900 și 46.000 de dolari. Variantele personalizate pot avea un preț și mai ridicat.

Un alt model solar, cu spațiu interior și pentru bagaje mai generos, este Lightyear One, dezvoltat de o firmă olandeză. Vehiculul a parcurs recent 710 km la o singură încărcare completă a bateriilor (pachet de 60 kWh).

Foto: Lightyear

Automobilul dispune și de panouri solare, care adaugă 12 km la autonomie cu fiecare oră în care vehiculul este expus la soare. Mașina va costa echivalentul a 170.000 de dolari și poate fi deja rezervată. Livrările vor începe în vara acestui an.

Totodată, compania Sono Motors a anunțat că modelul său Sion, echipat cu panouri solare, poate fi precomandat. Livrările vor începe în 2023.

Foto: Sono Motors

Mașina costă 32.500 de dolari. Cu pachetul de baterii încărcat complet, Sion poate parcurge până la 305 km. În timp ce stă parcat în soare, automobilul se încarcă permanent.

Citește și: Moment istoric: Vânzările de mașini electrice le-au depășit pe cele de modele diesel, în Europa

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult