UBER opreşte testarea maşinilor autonome în urma unui accident

27.03.2017
UBER opreşte testarea maşinilor autonome în urma unui accident

UBER are probleme cu autorităţile în toată lumea, însă de curând a început să întâmpine greutăţi inclusiv în Statele Unite ale Americii. În timp ce alte ţări încearcă să reglementeze sau să refuze să accepte operaţiunile companiei pe teritoriul lor, în ţara de origine problemele sunt legate în special de funcţiile de condus autonom al maşinilor, care este încă în teste. În urma unui accident care a implicat o maşină UBER autonomă, compania a anunţat că va sista aceste operaţiuni pe termen nedefinit.

Funcţionalitatea de pilot automat a început testarea la sfârşitul anului trecut în San Francisco, unde a fost foarte repede interzisă. UBER a mutat aceste operaţiuni în Arizona şi în Pittsburgh, unde totul a mers bine până de curând, când una dintre maşini a fost implicată într-un accident. În ciuda faptului că maşina autonomă circula regulamentar, şoferul celeilalte maşini fiind de vină pentru că nu a acordat prioritate, UBER a decis să sisteze aceste activităţi, continuând însă dezvoltarea software-ului. O anchetă internă va fi realizată pe baza raportului software al maşinii pentru a depista eventuale probleme şi pentru a încerca pe viitor să evite astfel de situaţii.

Şoferii celor două maşini (maşina UBER avea un şofer pe scaunul din faţă) nu au suferit răni grave, iar în momentul accidentului nu erau alţi pasageri la bord. Nu este clar dacă accidentul putea fi evitat în cazul în care şoferul ar fi preluat controlul (sau dacă a avut timp să facă asta), însă compania a confirmat că va folosi informaţiile pe care le-a strâns în cadrul acestui incident pentru a îmbunătăţi atât software-ul, cât şi antrenamentul şoferilor.

UBER nu a oferit însă detalii despre continuarea testelor de transport autonom.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult