Uber spune că toate cursele sale vor fi realizate cu mașini electrice până în 2030

09.09.2020
Uber spune că toate cursele sale vor fi realizate cu mașini electrice până în 2030

Compania Uber promite ca până în 2030 să exclusiv curse realizate cu mașini electrice. Totuși, asta nu înseamnă că Uber își va cumpăra propriile mașini și va angaja șoferi direct pentru curse și nici că va ajuta șoferii să își cumpere mașini electrice. Planul este ca șoferii să fie încurajați să își cumpere mașini electrice de bunăvoie, datorită tarifelor mai mari pe care le pot obține folosind mașini electrice prin intermediul Uber Green.

Serviciul Uber Green va încuraja utilizarea mașinilor electrice

Serviciul Uber Green există deja in mai multe țări, inclusiv în România. Uber îl lansează acum și în SUA și speră să încurajeze șoferii să treacă la mașini electrice. Față de cursele normale, în SUA, Uber Green va costa cu un dolar în plus față de o cursă obișnuită. Cei care au mașini hibrid vor primi 50 de cenți în plus la fiecare cursă, în timp ce șoferii de mașini electrice vor primi 1,5 dolari în plus. Astfel, în următorii 10 ani, Uber crede că șoferii vor alege de bunăvoie să realizez curse în mașini electrice, întrucât vor fi mai profitabile.

Mașinile electrice au costuri de întreținere mai mici și sunt teoretic mai fiabile. Astfel, alegerea unei mașini electrice nu va reduce doar poluarea din orașe și amprenta de carbon a companiei Uber, dar va aduce și mai mulți bani în buzunarele șoferilor săi parteneri.

Uber spune că până în 2030, toate cursele companiei vor fi realizate cu mașini electrice în SUA, Canada și Europa, urmând ca până în 2040 acest obiectiv să fie atins și în restul regiunilor unde compania activează. Tot Uber vorbește și despre un fond de 800 de milioane de dolari pentru șoferii din SUA, Canada și Europa care va ajuta câteva sute de mii de șoferi să treacă la vehicule electrice până în 2025. Nu este clar dacă acești bani vor fi investiți în vehicule direct, sau dacă vor fi bani oferiți drept bonusuri pentru a încuraja utilizarea acestui tip de mașină.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult