Un cunoscut producător de mașini de lux va lansa doar modele electrice

09.11.2020
Un cunoscut producător de mașini de lux va lansa doar modele electrice
Foto: Pixabay

Compania Bentley Motors, parte a Grupului Volkswagen, a anunțat că, până în 2030, va oferi doar modele electrice de automobile.

Constructorul auto și-a propus ca până în anul respectiv să fie neutru din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon. Bentley a anunțat că va lansa două modele hibrid anul viitor, iar primul vehicul integral electric va ajunge pe piață în 2025.

Citește și: Tesla nu mai este cel mai de succes brand de mașini electrice din Europa

Compania din Crewe, Marea Britanie, a adăugat că va face tranziția de la cel mai mare producător din lume de mașini cu motoare cu 12 cilindri la o marcă auto care nu va mai avea niciun motor cu ardere internă în portofoliu, totul în mai puțin de zece ani.

Foto: Pixabay

Grupul Volkswagen are ținte ambițioase pe segmentul de automobile electrice, pe care dorește să îl domine. Investițiile companiei în domeniu vor ajunge la 13 miliarde de dolari până în 2024.

Citește și: Dealerii unei mărci auto europene sunt încrezători: Vom depăși Tesla rapid

Compania a lansat recent pe piață primul model integral electric gândit de la zero, ID.3, și urmează să introducă în producție SUV-ul ID.4. „Mulți observatori ai pieței vor fi uimiți de cât de repede vom depăși Tesla cu ajutorul ID.3”, a declarat Dirk Weddigen von Knapp, președintele asociației dealerilor Volkswagen și Audi din Germania, pentru Merkur.de.

Sursa: Benzinga

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult