Dealerii unei mărci auto europene sunt încrezători: Vom depăși Tesla rapid

31.08.2020
Dealerii unei mărci auto europene sunt încrezători: Vom depăși Tesla rapid
Foto: Hepta

Dealerii din Germania ai celui mai mare producător auto din lume, după numărul de unități vândute, sunt încrezători că marca va depăși „rapid” Tesla pe segmentul de automobile electrice.

Tesla este lider mondial pe piața mașinilor electrice și totodată compania auto cu cea mai mare capitalizare bursieră din lume.

Totuși, dealerii Volkswagen cred că marca germană va detrona în curând compania americană. Cererea pentru modelul EV ID.3 este uriașă, potrivit lor.

„Mulți observatori ai pieței vor fi uimiți de cât de repede vom depăși Tesla cu ajutorul ID.3”, a declarat Dirk Weddigen von Knapp, președintele asociației dealerilor Volkswagen și Audi din Germania, pentru Merkur.de. „Cererea pentru ID.3 a depășit cu mult așteptările”, a mai spus el.

Citește și ANALIZĂ: Potrivit lui Elon Musk, șeful Tesla, acest metal este „noul aur”

Livrările mașinii vor începe în septembrie. Tesla se teme, de asemenea, de acest vehicul. Compania vrea să dezvolte o versiune hatchback de Model 3 pentru a concura cu modelul Volkswagen.

Nu doar Tesla și Volkswagen se bat pentru primele locuri

ID.3 este primul model dezvoltat de constructorul auto german pe așa-numita modular electric drive matrix (MEB). Volkswagen plănuiește să dezvolte 30 de vehicule electrice pe această platformă și să vândă 20 de milioane de unități MEB până în 2030.

Volkswagen ID.3

În Europa, cea mai mare piață pentru mașini electrice, cel mai popular vehicul de acest fel nu este unul marca Tesla sau unul „made in Germany”. Pe primul loc în topul vânzărilor în primele șase luni ale anului s-a situat Renault Zoe.

Un ID.3 costă aproximativ 40.000 de euro în Germania, dar clienții primesc un discount, prin intermediul guvernului federal, de 9.000 de euro. Berlinul are un program de stimulare a economiei în valoare de 130 de miliarde de euro, prin care oferă subvenții pentru vehicule electrice și penalizează, prin taxe, persoanele care dețin vehicule mari, poluante.

Nici Franța, tara din care vine Renaul Zoe, nu se lasă mai prejos. Președintele Emmanuel Macron a anunțat investiții prin care vrea să transforme Hexagonul în cel mai mare producător mondial de vehicule electrice.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult