Un proiect de lege din SUA propune interzicerea comercializării de mașini electrice în 2035

16.01.2023
Un proiect de lege din SUA propune interzicerea comercializării de mașini electrice în 2035
Foto: Pixabay

SUA este una dintre țările cu cea mai bună infrastructură pentru mașini electrice, dezvoltare accelerată în principal de Tesla, care a construit rețeaua Supercharger pentru a putea să își vândă mai ușor mașinile. În timp ce multe state americane, cât și multe alte țări din lume, pregătesc interzicerea mașinilor bazate pe combustibil fosil, statul Wyoming ia în calcul interzicerea mașinilor electrice.

Statul Wyoming nu dorește să mai permită vânzarea de mașini electrice

Există un proiect de lege numit Senate Joint Resolution 4 propus de statul american Wyoming, care dorește să interzică treptat vânzarea de mașini electrice până în 2035. Se pare că acest proiect are susținerea Casei Reprezentanților și Senatului și că ar putea fi adoptat în viitorul apropiat.

Motivele pentru care Wyoming dorește interzicerea electricelor este faptul că industria petrolieră a creat multe locuri de muncă și contribuie mult la bugetul statului. De asemenea, statul nu are o infrastructura necesară pentru a susține mașinile electrice, declarându-le impractice. Statul va trebui să construiască o cantitate imensă de energie în plus pentru a acoperi cererea în cazul în care mașinile electrice iau avânt în regiune.

Proiectul propune limitarea vânzărilor de mașini electrice pe teritoriul statului, cu obiectivul de a le opri complet până în 2035.

Susținătorii proiectului spun că statul nu poate produce destul curent

Cel mai probabil, acest proiect de lege este un soi de protest împotriva mișcărilor rapide pe care guvernul american le face în direcția adopției mașinilor electrice. Totodată ar putea fi un proiect susținut cu bani din partea industriei petroliere, care se simte amenințată de noile legi care doresc limitarea poluării realizată prin arderea de combustibil fosil.

Senatorul Boner, unul dintre susținătorii Joint Resolution 4, spune că este o propunere serioasă:

„Unii vor spune că glumim, dar este o problemă serioasă care merită o dezbatere publică. Mă interesează asigurarea că soluțiile pe care unii oameni și le doresc pentru așa-numita criză climatică sunt cu adevărat practice în viața reală. Nu sunt de acord atunci când alte state încearcă să forțeze adopția unor tehnologii care încă nu sunt gata.”

Wyoming este statul de pe locul 8 în clasamentul celor mai mari producătoare de petrol din SUA, cu 85,43 milioane de barili în 2021. De asemenea, pe teritoriul statului se găsesc și unele dintre cele mai mari ferme de energie eoliană din SUA.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult