VIDEO: Poți fura statueta Spirit of Ecstasy de pe capota mașinilor Rolls-Royce? Răspunsul, neașteptat

29.06.2022
VIDEO: Poți fura statueta Spirit of Ecstasy de pe capota mașinilor Rolls-Royce? Răspunsul, neașteptat
Foto: Pixabay

Mașinile Rolls-Royce sunt recunoscute imediat, exact ca modelele Mercedes, după ornamentul pe care îl au pe capotă.

La marca de lux britanică mica statuetă se numește Spirit of Ecstasy. Aceasta i-ar putea atrage pe cei care doresc să aibă un suvenir provenit de la o mașină atât de scumpă.

Însă simbolul este greu de furat, după cum putem vedea într-un clip video popular publicat pe YouTube de canalul Dimmitt Automotive Group. Când cineva pune mâna pe ornament și trage puțin de el, acesta se retrage automat în lăcașul lui, iar o mică trapă se închide.

Cu acest sistem sunt echipate toate modelele Rolls-Royce moderne, construite începând cu anul 2004.

Sunt însă și cazuri în care sistemul nu funcționează. Un reprezentant al mărcii spune la un eveniment, sigur pe el, că nu este posibil să furi statueta, iar când trage de ea aceasta se rupe. Incidentul, publicat pe platforma Reddit, este jenant pentru o marcă ale cărei automobile costă sute de mii de dolari.

Utilizatorii au făcut haz de necaz. „Ei bine, acum nu îmi voi mai cumpăra una”, a glumit un membru al comunității r/Unexpected. „Da, ați pierdut un client și aici”, a dublat ironia o altă persoană.

Mașinile Rolls-Royce ascund și alte „secrete”

Sistemul care ascunde ornamentul de capotă nu este singurul element inedit cu care vin echipate mașinile Rolls-Royce. Automobilele au, în una dintre portiere, o umbrelă.

Accesoriul poartă marca Rolls-Royce și poate fi personalizat, ca multe alte elemente ale mașinilor oferite de companie. Sunt disponibile mai multe modele, în diferite culori.

Oricât de impresionante sunt aceste detalii, oamenii își doresc, însă, un alt model de mașină mai mult decât un Rolls-Royce Phantom. Tesla Model S este mașina de lux la care cele mai multe persoane visează, potrivit unui studiu realizat de firma britanică Money.

Modelul produs de compania condusă de Elon Musk a ieșit pe primul loc în 29 de țări, printre care SUA, Germania, Marea Britanie și Norvegia.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Recomandare video