Volkswagen a prezentat în România noul model electric ID.7 – Sedanul oferă peste 600 KM de autonomie

11.12.2023
Volkswagen a prezentat în România noul model electric ID.7 - Sedanul oferă peste 600 KM de autonomie

Volkswagen a adus în România noul său model electric. ID.7 va oferi până la 621 de kilometri autonomie cu o singură încărcare completă.

Pentru că industria auto și cea a tehnologiei merg mână în mână de ceva timp încoace, ne place să vorbim aici și despre lansările modelelor mai importante, mai ales dacă ne încântă cu tehnolgii moderne.

Am făcut cunoștință cu noul Volkswagen ID.7 la MINA – Museum of Immersive New Art, în București. Mașinile au fost prezentate doar static, dar sperăm că le vom putea supune unor teste în lunile ce urmează. Până atunci vă aducem primele impresii și câteva detalii pe care trebuie să le cunoașteți despre noul model electric al producătorului german.

În România, VW ID.7 va fi disponibil, deocamdată, doar în versiunea Pro. Aceasta este alimentată de o baterie de 77 kWh, care ar trebui să asigure o autonomie de 621 de kilometri, sau cel puțin așa spune Volkswagen. Un singur motor pe puntea spate, ce produce 286 CP și 545 Nm, permite lui ID.7 să accelereze de la 0 la 100 în aproximativ 6,5 secunde.

Interiorul noului Volkswagen ID.7 are o abordare similară cu mașinile Tesla

Cu toate că habitaclul noului model respectă tradiționalismul Volkswagen, există și elemente ușor atipice pentru un producător atât de conservator. Printre ele putem enumera mânerele de deschidere ale ușilor, care sunt foarte mici, sau instrumentarul de bord de mici dimensiuni, care afișează doar strictul necesar. Cu toate acestea, un head-up display cu realitate augmentată va fi proiectat pe parbriz și va oferi șoferului toate informațiile și indicațiile necesare.

Asemenea Tesla, Volkswagen a decis să includă în standard un ecran central de dimensiuni considerabile. Acesta măsoară 15 inch în diagonală și integrează majoritatea funcțiilor mașinii, ceea ce poate însemna că unele lucruri vor fi mai dificil de accesat decât dacă erau prezente comenzile fizice obișnuite.

Scaunele sunt, de asemenea, un punct de conversație, deoarece oferă funcții de încălzire, ventilație și chiar masaj. Mai mult, Volkswagen ID.7 se laudă cu scaune inteligente ce pot relaxa mușchii din zona coloanei și a pelvisului. Scaunele opționale ergoActive au fost create în parteneriat cu fizioterapeuți, specialiști în ortopedie și oameni de știință din sport și încorporează 10 perne de aer în spătare pentru a masa punctele cheie de presiune.

În România, noul Volkswagen ID.7 are un preț de pornire de 53.335 de Euro cu TVA pentru versiunea Pro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult