Volkswagen dezvăluie EV-ul ID.7, cu caroserie Sedan și autonomie de 700 km

04.01.2023
Volkswagen dezvăluie EV-ul ID.7, cu caroserie Sedan și autonomie de 700 km

Volkswagen completează gama ID de autoturisme electrice cu ID.7, un sedan inspirat de rivalul Tesla Model Y, cu autonomie declarată de până la 700 km. Recent, producătorul auto a dezvăluit ID.Buzz EV, un minivan EV cu design inspirat din cultura hipster a anilor 1960.

Însă Volkswagen ID.7 este de inspirație modernă, asemănarea cu rivalul Tesla Model Y fiind greu de trecut cu vederea, chiar și prin stratul de folie-camuflaj. În timp ce prețul rămâne să fie confirmat oficial, putem spune cu destulă încredere că partea de software nu va fi printre atuurile noului model VW, eșecurile producătorului auto în a livra o experiență fără sincope majore pe actuala serie ID. 4 adăugând la o reputație negativă greu de îndreptat în viitorul apropiat.

Potrivit VW, folia de camuflaj aplicată pe exemplarul ID.7 expus la prezentarea oficială nu este chiar folie, eventual, rezultatul unei decizii de ascundere a trăsăturilor de design. În schimb, Volkswagen spune că acesta este un „pattern” aplicat direct pe vopseaua mașinii, fiecare aspect fiind conceput special pentru a „crea efecte de lumină pe diferite părți ale vehiculului”:

„Aceasta este o caracteristică interactivă ce simbolizează următorul pas în digitalizarea viitorului model emblematic al familiei EV a Volkswagen”. În total, aproximativ 22 de secțiuni de vopsea, toate fiind compuse din peste 40 de straturi individuale de vopsea și electronice, se vor aprinde la comanda șoferului sau după ritmul sistemului de sunet. Codurile QR pictate pe capotă și uși vor permite utilizatorilor autorizați să controleze autenticitatea lucrării de vopsire prin smartphone-urile lor.

Indiferent de „nebunia” celor de la Volkswagen, ID.7 este aproape gata de vânzare către cumpărătorii suficient de îndrăzneți, rămânând de văzut doar dacă, dincolo de privirile mirate ale pietonilor, experiența oferită la volan se va ridica la nivelul pretențiilor noilor proprietari. Compania nu a declarat când va începe producția, dar a confirmat că atunci când ID.7 va fi pus în vânzare, va face acest lucru pe piețele chineze, europene și nord-americane.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult