Volkswagen vrea să producă maşini electrice în China

Volkswagen vrea să producă maşini electrice în China
Producătorul auto german Volkswagen a încheiat un acord preliminar cu compania Anhui Jianghuai Automobile din China privitor la posibilitatea fabricării de autovehicule electrice printr-un nou joint-venture, potrivit Fortune.
 
Cele două părţi ar putea semna un acord oficial în decurs de cinci luni.
 
China a devenit anul trecut, devansând SUA, cel mai mare producător de autovehicule electrice din lume datorită unei serii de stimulente guvernamentale menite să promoveze trecerea de la propulsoare pe benzină la motoare electrice în cadrul eforturilor ţării de a reduce gradul ridicat de poluare.

Vânzările de maşini electrice au crescut de peste patru ori anul trecut, avansul rapid continuând în acest an. JAC ocupă locul nouă în clasamentul producătorilor auto din China în funcţie de vânzări.

 
VW concurează cu producătorul auto american GM pentru titlul de cel mai mare producător auto din China, cea mai mare piaţă auto a lumii. Producătorii auto pot fabrica maşini în China numai în cadrul unor joint-venture-uri cu parteneri locali. VW are deja astfel de parteneriate cu SAIC Motor şi China FAW Group.
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult