Volvo limitează viteza maximă pe mașinile sale. Oferă și funcție de setare manuală

21.05.2020
Volvo limitează viteza maximă pe mașinile sale. Oferă și funcție de setare manuală

Anul trecut, Volvo anunța că mașinile sale vor fi limitate prin software pentru a nu depăși viteza de 180 km/h, indiferent de puterea motoarelor. Astăzi, compania confirmă încă odată că de acum înainte, mașinile sale nu vor mai atinge viteze mari, aceasta fiind o măsură de securitate care dorește să protejeze atât pasagerii și șoferii mașinilor Volvo, cât și pe ceilalți participanți la trafic. Pe lângă această limitare, Volvo anunță și adoptarea altor tehnologii noi.

Pe lângă limitarea artificială a puterii motorului, Volvo introduce și funcționalitatea Care Key, care permite șoferilor să își seteze limitări de viteză în mașinile lor. Astfel, chiar dacă mașina poate să atingă 180 km/h, unii șoferi putea ar prefera să își limiteze viteza la 130 km/h, viteza maximă legală pentru autostradă. Sau ar putea să permită funcționarea la maximum 50 km/h prin oraș.

Aceste limitări ar putea duce la evitarea accidentelor în special în rândul tinerilor. Dacă părinții le limitează mașinile Volvo la viteze mai mici, la limita legală, de exemplu, atunci când le dau mașinile pe mână, aceștia n-ar mai putea să ia amenzi sau să își pună viața lor sau a altor participanți la trafic în pericol.

„Volvo Cars crede că are o obligație să continue tradiția de a fi un pionier în discuția din jurul drepturilor și obligațiilor producătorilor de mașini de a lua decizii care pot salva vieți, chiar dacă astea înseamnă posibilitatea de a pierde potențiali clienți”, au declarat reprezentanții companiei.

Se pare că în ciuda faptului că o parte dintre cei care cumpărau mașini Volvo în trecut vor renunța la acest brand, valorile companiei legate de siguranță în trafic sunt mai importante. În curând, mașinile Volvo vor primi și alte sisteme de securitate avansate. Compania vorbește despre camere care să urmărească atenția șoferilor și despre senzori și sisteme care să intervină în cazul în care șoferul nu răspunde la avertizările sistemelor de siguranță.

Acestea au rolul să prevină sau să evite accidentele provocate de neatenție la volan sau de condus sub influența alcoolului.

(via Engadget)

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult