Wi-Fi Direct, o tehnologie care ar putea salva vieţi

Wi-Fi Direct, o tehnologie care ar putea salva vieţi

Producătorul de automobile nord-american General Motors a anunţat că cercetătorii săi studiază posibilitatea de a utiliza tehnologia Wi-Fi Direct pentru detectarea pietonilor şi bicicliştilor care folosesc un smartphone cu suport pentru această tehnologie.

Conform declaraţiilor companiei, utilizarea Wi-Fi Direct ar permite implementarea în autoturisme a unor sisteme de prevenire a coliziunilor care vor avea un timp de detecţie mult mai scurt, de circa o secundă, faţă de actualele sisteme care au nevoie de 7-8 secunde pentru detectarea şi analizarea obstacolelor. În plus, compania afirmă că este analizată şi posibilitatea actualizării sistemelor curente de avertizare radar din autoturisme.

General Motors doreşte să dezvolte şi aplicaţii software care să permită utilizatorilor de smartphone-uri să trimită semnale de avertizare către autoturismele care implementează detecţia Wi-Fi Direct. Conducătorii auto urmează astfel să fie avertizaţi despre prezenţa în traficul înconjurător a unor obstacole sau vehicule cu regim special, cum ar fi lucrătorii angajaţi în reparaţii rutiere sau poştaşii pe biciclete.

WI-Fi Direct este un standard wireless implementat pe unele terminale moderne care permite realizarea de conexiuni wireless directe între terminale, fără a mai necesita un punct de acces intermediar, la distanţe de maximum 200 de metri.

Radar Wi-Fi Direct în viziunea General Motors

Urmărește Go4IT.ro pe Google News