12 persoane au fost arestate în 2017 în urma scurgerilor de informaţii din cadrul Apple

16.04.2018
12 persoane au fost arestate în 2017 în urma scurgerilor de informaţii din cadrul Apple

Deja scurgerile de informaţii despre noi smartphone-uri high-end sunt la ordinea zilei, însă asta nu înseamnă că nu se fac eforturi pentru a limita informaţiile care ajung în public înainte de vreme. Se pare însă că Apple ia aceste lucruri foarte în serios, anunţând pe un blog intern că în 2017 nu mai puţin de 12 persoane care au furnizat informaţii către presă au fost arestate. Ironic, informaţia aceasta era privată, destinată doar pentru uz intern, însă aceasta a ajuns cumva pe internet.

Bloomberg a primit acces cel mai probabil de la un angajat Apple la documentul publicat de Apple, în care se vorbeşte exclusiv despre scurgerile de informaţii din interiorul companiei. În 2016, mai multe leak-uri au fost făcute direct de angajaţii Apple decât de partenerii care furnizează componente (aproximativ 100), în timp ce în 2017 au fost prinşi 29 de persoane care au oferit informaţii către presă. Dintre aceştia 12 au fost arestaţi.

Apple avertizează angajaţii că pot ajunge în închisoare sau pot fi amendaţi cu sume foarte mari de bani pentru furtul de informaţii confidenţiale şi pentru pătrunderea neautorizată în reţele private, în cazul în care aceştia accesează documente la care nu ar avea acces în mod normal. Mai mult, angajaţii sunt descurajaţi să ţină legături cu diverse contacte din presa de specialitate.

Anul trecut, dezvăluire iPhone X a fost făcută înainte de termen de către fiica unui angajat Apple care a filmat telefonul în mare detaliu cu câteva zile înainte de evenimentul de lansare. Aceste situaţii vor fi probabil mai rare de acum înainte, întrucât Appl pare să ia aceste situaţii foarte în serios.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult