200 milioane de oameni tranzacționează bitcoin, însă dintre aceștia doar 6 sunt miliardari

07.09.2023
200 milioane de oameni tranzacționează bitcoin, însă dintre aceștia doar 6 sunt miliardari

Potrivit unui studiu publicat de Henley & Partners’ Crypto Wealth Report, 425 milioane de oameni folosesc criptomonedele la nivel global, aproximativ jumătate dintre aceștia preferând bitcoin. Cu toate acestea, promisiunea de îmbogățire ce îi motivează pe mulți dintre aceștia este mai degrabă un miraj, studiul documentând doar 6 persoane care ar fi ajuns miliardari din tranzacții BTC.

Potrivit aceluiași studiu există 88.200 crypto-milionari (avere cunoscută de peste un milion de dolari) și doar 182 de centi-milionari (avere documentată de peste 100 milioane de dolari). Tot raportat la nivelul întregii industrii de criptomonede, doar 22 de persoane sunt cunoscute a deține active de peste un miliard de dolari. Strict legat de moneda bitcoin, sunt documentate 40.500 de persoane cu active echivalând peste un milion de dolari.

Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a scăzut cu 11% în august, dorind să continue și în luna septembrie. Acesta a fost al doilea declin lunar consecutiv, pe fondul unei vânzări mai ample a activelor deținute de investitori instituționali, pe fondul temerilor legate de o contracție mai amplă antrenată de declinul general al economiei globale.

Bitcoin se tranzacționa joi la aproximativ 25.730 USD. Cei drept, la nivelul întregului an 2023 bitcoin a crescut cu 80 % față de minimul înregistrat tot anul acesta. Chiar și cu declinul actual investițiile în bitcoin ar fi putut aduce câștiguri de peste 50 %, celor care au achiziționat criptomoneda la prețul minim de aproximativ 16.600 USD, înregistrat la începutul anului

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult