Administrația lui Joe Biden pregătește noi restricții asupra companiilor din China

12.02.2021
Administrația lui Joe Biden pregătește noi restricții asupra companiilor din China

Huawei încă speră ca noul cabinet condus de președintele Joe Biden să slăbească restricțiile asupra companiilor chineze, însă toate indiciile arată că din acest punct de vedere nu vor fi mari schimbări de direcție. Se pare că dimpotrivă, Statele Unite vor continua în această direcție și vor aplica chiar noi restricții asupra anumitor exporturi de tehnologie către China. Interesant este însă că SUA va dori să implice în noile embargouri și aliații săi internaționali.

SUA va încerca să își convingă aliații să aplice restricții similare

Reuters citează o sursă anonimă din cabinetul Biden care spune că guvernul american pregătește noi restricții asupra tehnologiilor accesibile companiilor din China. Planul este ca restricțiile din trecut impuse de Donald Trump, dar și taxele extra care au fost aplicate pe importurile din China să rămână neschimbate momentan. De asemenea, SUA urmează să se consulte intens și cu aliații săi internaționali. Probabil că se dorește aplicarea acestor restricții și în alte țări din lume.

Se pare că scopul principal al limitării accesului companiilor chineze la tehnologie este pentru ca acesta să nu ajungă în mâinile armatei chineze. În urmă cu doar câteva luni, Xiaomi ajungea pe „lista neagră” de companii care au legături cu forțele militare din China, o acuzație pe care compania o contestă. De altfel și alte companii precum DJI, HIKVISION și chiar Huawei sunt acum supuse unor restricții destul de mari, acestea fiind în imposibilitatea de a produce sau cumpăra procesoare bazate pe tehnologii americane.

Acest lucru înseamnă că Huawei, chiar dacă nu va vinde divizia de smartphone-uri, probabil că nu va mai lansa noi modele în viitorul apropiat. Totuși, compania investește acum în construcția de noi fabrici locale în China, care, odată funcționale, ar putea să permită dezvoltarea de procesoare proprietare.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult