SUA a trecut Xiaomi pe lista neagră de companii acuzate de legături cu armata chineză

15.01.2021
SUA a trecut Xiaomi pe lista neagră de companii acuzate de legături cu armata chineză

Cu puțin timp înainte de încheierea mandatului la Casa Albă, administrația Trump ia în vizor încă o mare companie din China, acuzând gigantul Xiaomi legături cu armata chineză.

Aparent, administrația Trump consideră Xiaomi o potențială amenințare pentru SUA.

Răspunzând acuzațiilor aduse, producătorul smartphone neagă vehement presupusele legături militare:

Compania a respectat legea și a funcționat în conformitate cu legile și reglementările relevante ale jurisdicțiilor în care își desfășoară activitatea. Compania reiterează faptul că furnizează produse și servicii pentru uz civil și comercial. Compania confirmă că nu este deținută, controlată sau afiliată cu armata chineză și că nu este o „Companie militară chineză comunistă” definită în NDAA. Compania va întreprinde acțiuni adecvate pentru a proteja interesele companiei și ale acționarilor săi.

Compania analizează consecințele potențiale ale acestui lucru pentru a dezvolta o mai bună înțelegere a impactului său asupra grupului. Compania va face alte anunțuri după cum este cazul.”

Potrivit Reuters , administrația Trump a selectat nouă companii chinezești pentru includerea pe o așa numită listă neagră. Printre acestea se numără și producătorul de smartphone-uri Xiaomi.

Din fericire pentru producătorul chinez, aceasta nu este aceeași listă pe care se regăsește și Huawei, fiind vizate în mod exclusiv posibile legături cu armata chineză. Spre deosebire de Huawei, Xiaomi nu este acuzată de legături directe cu guvernul chinez, astfel că eventualele sancțiuni vor fi mai puțin dăunătoare pentru business-ul companiei.

Xiaomi

Care sunt consecințele includerii Xiaomi pe ”lista neagră” a SUA?

Prezența companiei pe această listă neagră împiedică pur și simplu investitorii din SUA să investească în Xiaomi. Nu va afecta lanțul de aprovizionare al companiei și nu va împiedica firmele din SUA să vândă echipamente și materiale către Xiaomi.

Cu toate acestea, deoarece investitorii americani sunt nevoiți să-și vândă acțiunile Xiaomi până pe 11 noiembrie 2021, în mod cert va urma o scădere abruptă a valorii acțiunilor Xiaomi. Principala consecință va fi diminuarea lichidităților, ridicând anumite dificultăți în continuarea activității de business.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult