Alphabet (Google) a avut rezultate bune în T1, dar perioada următoare va fi dificilă

29.04.2020
Alphabet (Google) a avut rezultate bune în T1, dar perioada următoare va fi dificilă

Alphabet, compania care deține Google, a înregistrat venituri de 41 de miliarde de dolari în primele trei luni ale acestui an (T1). Vânzările au fost cu 13% mai mari comparativ cu perioada ianuarie – martie a anului trecut.

Veniturile din publicitate au scăzut semnificativ în martie.

YouTube, cea mai mare platformă de partajare video din lume, a consemnat vânzări în creștere cu 33% în T1, datorită faptului că oamenii aflați în izolare și carantină au consumat mai mult conținut.

Compania a consemnat venituri în creștere cu 22% și la categoria „Altele”, care include divizia hardware, până la 4,4 miliarde de dolari.

„Pariurile” făcute de Alphabet – companii mici în care gigantul a investit sau pe care le-a achiziționat, proiecte experimentale – au pierdut 1,1 miliarde de dolari în ianuarie – martie 2020, față de 868 de milioane de dolari în perioada echivalentă din 2019.

Profitul net înregistrat de Alphabet în T1 a fost de 6,8 miliarde de dolari, în creștere cu 2,6%.

Efectele pandemiei COVID-19 vor fi resimțite de Google, cel mai mare jucător de pe piața de publicitate online, în cel de-al doilea trimestru al acestui an.

Compania va „încetini” angajările în restul anului, a scris CEO-ul companiei, Sundar Pichai, într-un e-mail transmis angajaților. El a anunțat și care sunt domeniile în care Google va reduce costurile: investițiile în centre de date, marketing care nu este esențial pentru business și călătorii ale angajaților.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult