Alphabet (Google) a avut rezultate bune în T1, dar perioada următoare va fi dificilă

29.04.2020
Alphabet (Google) a avut rezultate bune în T1, dar perioada următoare va fi dificilă

Alphabet, compania care deține Google, a înregistrat venituri de 41 de miliarde de dolari în primele trei luni ale acestui an (T1). Vânzările au fost cu 13% mai mari comparativ cu perioada ianuarie – martie a anului trecut.

Veniturile din publicitate au scăzut semnificativ în martie.

YouTube, cea mai mare platformă de partajare video din lume, a consemnat vânzări în creștere cu 33% în T1, datorită faptului că oamenii aflați în izolare și carantină au consumat mai mult conținut.

Compania a consemnat venituri în creștere cu 22% și la categoria „Altele”, care include divizia hardware, până la 4,4 miliarde de dolari.

„Pariurile” făcute de Alphabet – companii mici în care gigantul a investit sau pe care le-a achiziționat, proiecte experimentale – au pierdut 1,1 miliarde de dolari în ianuarie – martie 2020, față de 868 de milioane de dolari în perioada echivalentă din 2019.

Profitul net înregistrat de Alphabet în T1 a fost de 6,8 miliarde de dolari, în creștere cu 2,6%.

Efectele pandemiei COVID-19 vor fi resimțite de Google, cel mai mare jucător de pe piața de publicitate online, în cel de-al doilea trimestru al acestui an.

Compania va „încetini” angajările în restul anului, a scris CEO-ul companiei, Sundar Pichai, într-un e-mail transmis angajaților. El a anunțat și care sunt domeniile în care Google va reduce costurile: investițiile în centre de date, marketing care nu este esențial pentru business și călătorii ale angajaților.

Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult