Amazon vrea să le ducă clienţilor coletele în casă, chiar dacă sunt plecaţi şi uşa e încuiată. Iată procedura

26.10.2017
Amazon vrea să le ducă clienţilor coletele în casă, chiar dacă sunt plecaţi şi uşa e încuiată. Iată procedura
Amazon a anunţat serviciul Amazon Key, prin intermediul căruia le va livra clienţilor coletele chiar dacă nu sunt acasă şi uşile lor sunt încuiate. Sistemul este bazat pe două elemente: o cameră de supraveghere video şi o încuietoare inteligentă. 
 
Amazon lucrează la acest proiect de mai mult de un an. Pentru a beneficia de acest serviciu, clienţii trebuie să fie utilizatori de Amazon Prime. Procedura nu este complicată. 
 
Curierii sunt instruiţi să bată sau să sune la uşă atunci când ajung. Dacă nu răspunde nimeni apasă pe butonul „Unlock” într-o aplicaţie mobilă. Apoi, angajaţi ai Amazon verifică în sistem dacă este vorba de curierul potrivit şi dacă adresa este cea corectă. În cazul în care totul este în regulă, Amazon descuie uşa. Camera, numită „Cloud Cam” înregistrează livrarea, pentru ca totul să decurcă conform planului. Livrarea poate fi urmărită în timp real pe smartphone de către proprietarul casei. Curierul nu are voie să părăsească zona de lângă locuinţă până când aceasta nu este din nou încuiată. 

Compania a dezvoltat serviciul deoarece foarte mulţi clienţi s-au plâns că le-au fost furate de la uşă coletele lăsate de curieri acolo. 

Deocamdată serviciul este disponibil doar în câteva regiuni din SUA. Pachetul care includa camera şi încuietoarea costă 250 de dolari. 
 
 
Potrivit analiştilor, serviciul va fi adoptat mai mult de către tineri, familiarizaţi cu noile tehnologii şi mai încrezători în ele. Compania Wal-Mart, cea mai mare rivală a Amazon, lucrează la un serviciu similar. Curierii vor livra produsele de băcănie direct în frigiderele clienţilor. 
 
Din păcate, însă, încuietorile inteligente nu sunt nici pe departe atât de sigure pe cât am putea să credem. Recent, un producător de astfel de dispozitive le-a lăsat clienţilor locuinţele neprotejate după o actualizare software cu probleme
 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult