AMD ar putea muta parte din producția de procesoare la fabricile Samsung

02.02.2021
AMD ar putea muta parte din producția de procesoare la fabricile Samsung

Parteneriatul dintre Samsung și AMD pentru folosirea nucleului Radeon în chipseturile din gama Exynos pare să aibă și alte ramificații, AMD plănuind suplimentarea livrărilor de procesoare livrate cu ajutorul Samsung.

Potrivit surselor din industrie, AMD ar dori creșterea cu 50% a livrărilor de unități CPU și APU, însă actualul furnizor de semiconductoare, TSMC, are deja ocupată întreaga capacitate de producție și nu poate da curs solicitării primite. Samsung, în schimb, deține un proces de fabricație pe 8nm considerat ușor inferior celui pe 7nm pus la dispoziție de TSMC, la care AMD ar putea apela pentru realizarea de chip-uri cu cerințe mai puțin exigente pe partea de performanță, cum sunt cele destinate sistemelor laptop.

Samsung AMD

Însă pe termen ceva mai lung, AMD ar putea beneficia de un nou proces pe 3nm pe care Samsung îl pregătește deja pentru producția de volum. Dacă planul reușește, compania ar putea muta producția următoarei generații de procesoare Ryzen direct la nodul pe 3nm dezvoltat de Samsung, obținând un important avantaj competitiv în fața rivalului Intel.

Samsung a anunțat recent investiții de 10 miliarde dolari într-o fabrică de semiconductoare din statul american Texas. Potrivit unor zvonuri recente, de aici vor fi livrate noile cipuri pe 3nm, pentru clienți în principal din Statele Unite.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult