Anticipând tranziția Apple la ecrane OLED, Samsung investește masiv în creșterea capacității de producție

05.04.2023
Anticipând tranziția Apple la ecrane OLED, Samsung investește masiv în creșterea capacității de producție

Deși Apple a investit masiv în tehnologia și mini-LED, se pare că soluția s-a dovedit prea costisitoare chiar și pentru buzunarele fanilor cei mai devotați, forțând extinderea parteneriatului incomod cu Samsung, în rol de principal furnizor de ecrane OLED.

Potrivit surselor din industrie, Samsung își extinde masiv capacitatea de producție OLED, investițiile de aproximativ 3 miliarde dolari vizând mai ales optimizarea metodelor și tehnologiilor pentru soluții high-end, în anticiparea unei creșteri ”dramatice a cererii” pentru ecrane OLED.

Tot pe surse aflăm și că Apple pregătește comutarea aproape totală a portofoliului de produse la tehnologie OLED, scoțând din ofertă soluțiile bazate pe IPS LCD sau mini-LED, cea din urmă apărând ca o alternativă simplificată și mai puțin costisitoare a tehnologiei microLED dezvoltată de Samsung. Conform informațiilor citate din surse multiple, viitoarea gamă iPad Pro 2024 va folosi exclusiv ecrane OLED.

În timp ce soluțiile LCD și mini-LED au unele avantaje, ecranele OLED au demonstrat un raport calitate-preț superior, maturizarea tehnologiei forțând Apple să ia o decizie rațională, abandonând ambițiile pentru eliminarea dependenței de Samsung. Din rolul de principal furnizor pentru o componentă atât de importantă și costisitoare, precum ecranul telefoanelor, tabletelor și PC-urilor Apple, Samsung își va avea asigurate câștiguri consistente pentru încă ceva ani de acum înainte.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult