Apple a cumpărat RealFace, compania care dezvoltă tehnologia de autentificare din iPhone 8 [VIDEO]

20.02.2017

Apple a cumpărat o nouă companie zilele trecute, lucru care pare să confirme faptul că iPhone 8 va veni cu noi funcţii de autentificare biometrică. Compania RealFace din Israel intră astfel în portofoliul producătorului de hardware din Coupertino, tehnologia sa urmând cel mai probabil să fie integrată în software-ul următoarelor generaţii de smartphone-uri, tablete şi laptop-uri care vor ajunge pe piaţă.

RealFace dezvoltă o tehnologie de autentificare biometrică cu ajutorul camerei frontale a unui smartphone. Aceasta pare să ofere funcţionalitate uşor de configurat şi uşor de pus în practică, înregistrarea unei feţe fiind realizată în doar câteva secunde. Atunci când utilizatorul doreşte să deblocheze dispozitivul sau contul securizat cu ajutorul tehnologiei RealFace, autentificarea se face într-un timp foarte scurt, iar tehnologia nu pare să dea greş în demonstraţia oficială.

Această achiziţie în valoare de 2 milioane de dolari vine foarte aproape de zvonurile despre iPhone 8 şi faptul că acesta ar putea înlocui senzorul de amprentă TouchID cu autentificare biometrică cu ajutorul feţei utilizatorului, sau utilizarea acestei metode de securizare în tandem cu cea „veche”. Totuşi, faptul că Apple a cumpărat RealFace abia acum sugerează că sunt slabe şanse ca această tehnologie să fie implementată în iOS 11, care este aşteptat pentru lansare în septembrie. Există şi posibilitatea ca Apple să fi lucrat alături de compania israeliană pentru implementarea acestei tehnologii în următoarea versiune a sistemului său de operare mobil şi ca abia acum să oficializeze relaţia între companii printr-o achiziţie.

Oricare ar fi situaţia, este clar că Apple este în căutare de noi tehnologii de securizare a dispozitivelor, iar recunoaşterea feţelor va veni la un moment dat şi pe iOS.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult