Apple a înregistrat, în T4 2016, cele mai mari venituri trimestriale din istoria sa

01.02.2017
Apple a înregistrat, în T4 2016, cele mai mari venituri trimestriale din istoria sa

Apple a raportat cele mai mari venituri trimestriale înregistrate vreodată de companie, în contextul în care iPhone 7 a generat creşterea vânzărilor gigantului IT în ultimele trei luni din 2016 (primul din anul fiscal al companiei), transmite Mediafax.

 

Compania a raportat vânzări de 78,4 miliarde de dolari, cu 3% mai mari faţă de perioada similară din 2015, şi un profit de 17,9 miliarde de dolari. Aproximativ două treimi din vânzări au fost generate de smartphone-uri.

Directorul executiv al Apple, Tim Cook, susţine că firma a vândut „mai multe iPhone-uri decât niciodată”. 

 

 

Apple a livrat către clienţii finali în perioada noiembrie – decembrie din 2016 78,3 milioane de smartphone-uri iPhone, echivalentul unei cote de piaţă de 17,8%, care i-a asigurat primul loc pe piaţa globală de telefoane inteligente în T4.

 

 

Acţiunile Apple au crescut cu 3% în primele ore de trazacţie la bursa în urma anunţului rezultatelor financiare.

 

Creşterea veniturilor în T4 a venit după trei trimestre consecutive de declin al vânzărilor. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Recomandare video